Redovna sjednica Skupštine NK Bigeste održane su jučer u ljubuškoj Gradskoj vijećnici. Odlukom Skupštine, klub je promijenio ime iz dosadašnjeg NK Bigeste u NK Ljubuški. Skupštini su prisustvovali članovi uprave kluba, klupski djelatnici, igrači, načelnik Općine Ljubuški Nevenko Barbarić, ministar financija i dopredsjednik Vlade ZZH Toni Kraljević te prijatelji i podupiratelji kluba.

Nakon što je ljetos obnovljen rad NK Bigeste, nastavljeno je s registracijom ekipa za natjecanje i oni su uspješno nastupali u proteklom razdoblju. Već se na obnoviteljskoj izbornoj Skupštini razgovaralo o promjena imena, tako je sinoć Skupština kluba kojom je predsjedao Mirko Škegro potvrdila promjenu imena u NK Ljubuški, a ta i sve druge odluke su prihvaćene jednoglasno.

Usvojene su i izmjene Statuta, uz promjenu imena, promijenjen je i broj članova Upravnog vijeća te su izabrana još dva člana. Upravni odbor uz predsjednika Tihomira Kvesića i članove Milana Ševu, Vedrana Markotića, Ivana Inu Kraljevića, Luku Hercega, Stanka Musu i Damira Vučića, čine i Mile Doko i Marijan Čuvalo.

U nastavku sjednice, predsjednik Miljenko Dropulić podnio je izvještaj o financijskom poslovanju za prošlu godinu.

Direktor Dropulić je u svom izlaganju naglasio kako se klub financira iz proračuna Općine Ljubuški te od članarina i od sponzora među kojima je najveći JP Parkovi koji ujedno i održavaju stadion i brinu se da teren za svaku utakmicu bude ocrtan i pripremljen, na čemu je posebno zahvalio direktoru Vedranu Markotiću te svima drugima koji su pridonijeli da nogomet u Ljubuškom ponovno zaživi. Pohvalio je rad i suradnju s Domom zdravlja Ljubuški jer u zadnje vrijeme za svaku utakmicu osiguraju kola Hitne pomoći i medicinsko osoblje što se prije unatoč zahtjevima nije osiguravalo te su sva djeca odradila liječnički pregled.

Uprava Nogometnog kluba je također u prošloj godini na jednoj od svojih sjednici donijela odluku da se članarina s dosadašnjih 40 KM smanji na 20 KM. Prije je jedno dijete iz obitelji plaćalo 40 KM, a drugo i svako sljedeće je bilo besplatno, a sada je članarina 50% niža, tako da se plaća 20 KM, a ostali iz obitelji ne plaćaju. Također, olakšica roditeljima je i to što više ne plaćaju troškove prijevoza na natjecanja, nego je te obaveze preuzeo klub, a sve je to rezultiralo da se u kratkom razdoblju od obnove do danas povećao broj polaznika od početnih stotinjak sada u klubu ima 165 polaznika.

U drugom djelu rada Skupštine predsjednik Upravnog odbora Tihomir Kvesić je predstavio idejno rješenje grba, zastavu, dresa i drugi materijala koji će se koristiti u sredstvima komunikacije i rada Nogometnog kluba Ljubuški.

Kvesić je s ponosom predstavio originalne i zasigurno posebne nove dresove i grb nogometaša kluba s prepoznatljivim ljubuškim simbolima s motivima Kule hercega Stjepana i Humačke ploče.

„Planiramo na dresovima naći mjesta i za sponzore, a među ostalim planovima je izrada članskih iskaznica i učlanjivanje novih članova u klub te je za ljeto planirana jedan donatorska večera. To su sve sredstva komunikacije za prikupljanje prihoda od kojih će klub u budućnosti financirati. Članarine za djecu smo snizili jer nam je cilj da se što više djece bavi sportom“, kazao je Kvesić te pozvao sve članove Skupštine da svojim doprinosom i savjetima budu pomoć i potpora.

Ana Bubalo / LJportal.com