FOTO: Fra Mario Knezović

Nije mogla Titova milicija, a narod i vjera neće sigurno dozvoliti da to učini neka civilna politička “zaštita” da zabrane vjeru, da zabrane ljudima da budu ljudi, da se klanjaju samo Kristovu pozivu i da jedino od Krista mogu znati pravu istinu. Svjedočenje tome je i današnji dan, 39. obljetnice Gospinih ukazanja, u Međugorju.

Jedan od izravnih komentara u kojemu je puno toga rečeno, bio je i komentar fra Maria Knezovića kojeg sa zadovoljstvom prenosimo:

“Ovo je Hercegovina. Kad zatvore granice, kad virus bolesti pokušava preuzeti prevlast nad ljudima, vjernici su otvorili srce i zahvatio ih je hodočasnički virus. Međugorje su hodočasnici iz Hercegovine i Bosne dupkom ispunili. Tisuće, osobito mladih, su došli Gospi pješice. Neki, kao oni iz Rame, tri dana su pješačili. Sve me ovo podsjeća na početke kad je komunistička milicija i UDBA branila dolaske. Ovaj narod koji za Kristom ide ništa ne može zaustaviti. Osjećam se dirnuto vjerom ovog marijanskoga puka” – kazao je fra Mario uduševljen vjerom katoličkog puka koja nije splasnula, a koja neće tako lako nestati s ovih područja.

SirokiBrijeg.info