U ovim danima izazova za sve nas, u uvjetima koji su ranije bili nezamislivi, želimo izraziti zahvalnost svima vama koji ste doprinijeli da se nastava na daljinu uspješno realizira.

U kratkom vremenu, zahvaljujući nadležnom Ministarstvu, na službenoj stranici Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH pokrenuta je nastava na daljinu i postavljeni su materijali za učenje.

Omogućeno je da svaki učitelj i učenik imaju potrebne informacije o sadržajima i načinu rada po razredima za razrednu nastavu, kao i po predmetima za predmetnu nastavu. Svi sadržaji su prilagođeni novonastaloj situaciji.

Svjesni smo da je ovakav oblik rada otežavajući kako za učenike i roditelje, tako i za nas učitelje. Naporom svih učitelja koji su dali i daju svoj veliki doprinos u izradama i objavama materijala na stranici Ministarstva, omogućeno je uspješno učenje na daljinu.

Zahvaljujemo se učenicima na odgovornom radu i razumijevanju važnosti održavanja nastave i učenja na daljinu. Zahvaljujemo se roditeljima na potpori i pomaganju djeci oko učenja i u razumijevanju težine rada učitelja. Zahvaljujemo se i ravnateljima škola koji su stali uz učitelje, te ih ohrabruju i podržavaju.

Naš poziv je javan, izložen pohvalama, kritikama i različitim pritiscima. Nismo imali stručnih usavršavanja, niti priprema za ovakav način rada i poučavanja.

Svi moraju biti svjesni da je naše osnovno sredstvo za rad živa riječ, poučavanje i odgajanje.

U ovim iznimno teškim trenucima pokazali smo sposobnost prilagodbe i odgovorno dali doprinos društvu. Samo zajedničkim snagama možemo uspješno savladati sve prepreke.

Na stranici Ministarstva će i dalje biti objavljivani novi sadržaji za učenje na daljinu. U nadi da ćemo čim prije vidjeti naše učenike i kolege te nastaviti s uobičajenim načinom rada, želimo svima sretan i blagoslovljen Uskrs!

Predsjedništvo Nezavisnog sindikata uposlenih u osnovnim školama u ŽZH