Home Vijesti Crna kronika Nepravomoćna presuda Mariu Palcu zbog izazivanja opće opasnosti i lake tjelesne ozljede

Nepravomoćna presuda Mariu Palcu zbog izazivanja opće opasnosti i lake tjelesne ozljede

0
Nepravomoćna presuda Mariu Palcu zbog izazivanja opće opasnosti i lake tjelesne ozljede

Općinski sud u Ljubuškom dana 18.12.2017. godine donio je i javno objavio nepravomoćnu presudu protiv Maria Palca (25).

Optuženi je nepravomoćno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 5 mjeseci, zbog izazivanja opasnosti za život ljudi, dok je zbog nanošenja lakih tjelesnih ozljeda oslobođen od optužbe zbog nedostatka dokaza.

S obzirom da je tužiteljstvo tek jučer zaprimilo pismeni otpravak presude, nakon analize iste, odlučit će se o ulaganju žalbe. Kako je riječ i nepravomoćnoj presudi isto pravo ima i optuženi, potvrdio je za portala Sirokibrijeg.info Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH.

Optužnicom ovog tužiteljstva optuženom je stavljeno na teret da je izazvao opasnost za život ljudi i nanio lake tjelesne ozljede.

Dana 16.8.2016. godine u mjestu Medovići, općina Grude, optuženi 25-godišnjak je svojim vozilom započeo radnju pretjecanja vozila u koje su se nalazili A.M. i J.B. U jednom trenutku kada je optuženi došao u paralelni položaj sa njihovim vozilom naglo je skrenuo u desnu stranu i udario u vozilo, dovodeći na taj način u opasnost njihov život.

Istom presudom optuženi je oslobođen od optužbe da je A.M. nanio lake tjelesne ozljede.

SirokiBrijeg.info