Nakon što su pokušali izbornim prijevarama i malverzacijama doći do pobjede na izborima za Vijeće MZ Kočerin, a u tome nisu uspjeli, iz TO HDZ-a BiH Kočerin odlučiše sada pokušati kroz svoju konstrukciju cijeli ovaj događaj interpretirati i javnosti dočarati onako kako njima odgovara, a u čemu su nenadmašni – dakle licemjerjem i novim lažima kakve samo njima priliče i mogu pasti na pamet. No, neće uspjeti u tome.

Neovisna lista za Kočerin istu je večer, dakle na samu večer izbora, reagirala onako kako je s ljudske strane i trebalo reagirati, te nismo dopustili da nas pokradu i ponize u našem Kočerinu, pa nećemo dopustiti da nas kroz svoja priopćenja pokušaju prikazati kao osobe koje su došle u “vidno alkoholiziranom stanju napraviti incident na biračkom mjestu”!

Da se razumijemo, s naše strane nitko nije bio alkoholiziran, a da je kojim slučajem nazočna policija u nešto takvo i posumnjala pa valjda bi izvršili alkotestiranje nad takvim osobama, međutim alkotestiranja nije bilo što znači da u svome priopćenju TO HDZ-a BiH Kočerin iznosi nove laži, a zbog ovakvih laži oni će u predstojećem razdoblju i kazneno odgovarati.

Također, želimo ovom prilikom širu javnost upoznati o tome kako je lista HDZ-a BiH na izborima u Kočerinu zapravo najveća prevara, jer su se na istoj našla imena mnogih osoba koje su se tamo našle mimo svoga znanja i svoje volje. Listu je svojevoljno sastavila jedna osoba, a to je bivši predsjednik MZ Kočerin Josip Kožul – Micić. Nekolicina osoba s njihove liste povodom toga ga je i kontaktirala zatraživši da se njihova imena eliminiraju sa spomenute liste, ali on to nije učinio “objašnjavajući” im kako je za to kasno, odnosno nedovoljno vremena za ponovno sastavljanje nove liste. Isti odgovor im je stigao i iz Izbornog povjerenstva Grada Širokog Brijega. Stoga će sljedećih dana nekolicina osoba s tzv. liste HDZ-a BiH istupiti u javnost i sami će reći široj javnosti kako su bez svoga znanja i bez svoje volje završili na tzv. listi HDZ-a BiH.

Samim time javnost će se dodatno uvjeriti kakav je manipulator predsjednik temeljnog ogranka Kočerin HDZ-ovac Josip Kožul – Micić.

Proteklih dana iz Župnog ureda u Kočerinu stiglo je jedno priopćenje kako strasti treba stišati i u miru provesti predstojeće blagdane. Tako smo i namjeravali učiniti i medijski se više ne oglašavati dok Božić i Nova Godina ne prođu, ali nakon onakvog pokušaja blaćenja i diskreditiranja jednostavno smo bili primorani povući ovaj potez i reagirati.

Inače, par sati prije objave spomenutog priopćenja tzv. Liste TO Kočerin HDZ-a BiH, predstavnici Neovisne liste za Kočerin imali su sastanak s našim gradonačelnikom Mirom Kraljevićem. Čovjek nas je gospodski primio, saslušao i zapravo shvatio zašto je njegova stranka doživjela takav poraz u Kočerinu. Uvjerio se kako i na našoj listi ima osoba sa članskom iskaznicom HDZ-a BiH, ali i kroz daljnji tijek razgovora kako je narod Kočerina više ogorčen upravo na osobu u ovoj Mjesnoj zajednici, dakle Josipa Kožula – Micića, nego na samu stranku.

Stoga je gradonačelnik Kraljević prihvatio sve naše prijedloge i evo ovdje mu se javno zbog toga zahvaljujemo. Ovom prilikom javnost ćemo upoznati s ključnim našim zahtjevima, koji su usvojeni, a oni su:

1).Održavanje novih izbora u MZ Kočerin nekada u siječnju mjesecu 2020. godine;

2).Razriješenje Josipa Kožula – Micića s dužnosti predsjednika MZ Kočerin, te imenovanje povjerenika za obnašanje vršitelja dužnosti predsjednika MZ Kočerin dok se ne održe novi/ponovljeni izbori, odnosno ne izabere novi predsjednik, te po mogućnosti da osoba koja bi bila imenovana za povjerenika bude nestranačka osoba;

Sukladno ovom sastanku i postignutom dogovoru na istome mislili smo kako se iz tzv. Liste HDZ-a BiH TO Kočerin neće medijski oglašavati u predbožićno vrijeme, odnosno da će i oni kao veliki katolici i vjernici prihvatiti sugestiju od Župnog ureda Kočerin da se stane na loptu, ali kako to nisu učinili nego su svom žestinom krenuli po pobjedničkoj Listi i na ovim prošlim izborima koji su bili neregularni, ali i Listi koja će biti pobjednička i nakon predstojećih izbora za koje čvrsto vjerujemo da će ipak biti regularni, morali smo reagirati i odgovoriti.

Na kraju ćemo samo čestitati, odnosno zaželjeti Čestit i Blagoslovljen Božić, kako svim Kočerinjanima tako i svim drugim Vašim cijenjenim čitateljima katoličke vjeroispovijesti, a svima dakako zaželjeti Sretnu i Uspješnu Novu 2020. godinu.

Neovisna lista za Kočerin