Kako nadahnuto… Naslovi puni ushita: Dogovoreni izbori za grad Mostar!. Kako god…Vala ću i ja, biti nadahnut-dogovorom i ponuditi već unaprijed znan rezultat podijele mandata-unutar gradskog vijeća grada Mostara!. Pod međunarodnoj scenarističkoj podjeli uloga, na dobre momke iz HDZeaa i eSDAaaa, dogovoreni rezultat izbornog procesa će ispasti, nekako ovako: HDZe 12 vijećnika, SDA 10 vijećnika, SDPe 3 vijećnika, SBB 3 vijećnika, Republikanci 2 vijećnika, DF 2 vijećnika, HDZ 1990 1 vijećnik, PMP 1 vijećnik, Srbi 1 vijećnik…Što bi odgovaralo nacionalnom sastavu: 18 Bošnjaka, 15 Hrvata, 1 iz reda ostalih i 1 iz reda Srpskog naroda… Objesite me za muda na Musali…Ne bude li…

Ovakav rezultat, dogovorenih, narednih demokratskih izbora u Mostaru, najviše će obradovati međunarodnjake!. Napokon, okončana je politička drama…Ali okomog!. Ushićenje i radost, postignutim dogovorom ne kriju, s distance, virološki nacionalni mališani iz HDZea i eSDAaa!. Ostali, politički takmaci, osim SBBea, ostati će ispod bilo kakva utjecaja, na mogući nastavak stanja negativnosti-po građanstvu u sužnjistvu!. Dogovoreni izborni proces, koji se odvija u funkciji zadržavanja-stanja negativnosti, i, trošenja javnog novca-gradskog proračuna po Neretvi, biti će podržan i kroz predizborne kampanje, dobrih momaka iz scenarija međunarodnjaka!. Zna se…Alaha i Herceg-Bosne mi, kako drugačije!. Naravno, izborni programi, koji biti će ponuđeni, neće imati obavezajući karakter niti odgovornost, za već, unaprijed dogovoreno, između obala i brda , s obje strane gradskih područja, koje dijeli Neretva!. Kad bi samo, antifašisti imali muda, te udarajući šakom o stol, graknuli: Neretva ima samo jednu obalu…

Dakako, usta na usta-kapljično, HDZe i eSDAa, izbore stavljaju u poveznicu prihvatljivosti njihova načina vladanja, i, sprege s interesima gradoždera, a protivno interesima naroda i građana, odnosno, pojedinih lokalnih zajednica, koje su ugrožene dosadašnjim stožerno obrezanim Ljubo &company butikuom, ovjenačanim korupcijom!. Ne sumnjam, svu podršku ovako dogovorenom procesu, između ostalog-koji oni sprovode, dati će međunarodnjaci, kao jedanom od najvažnijih događaja, za demokratski ustroj grada Mostara!. Dogovoreni izbori, u samom svom nazivu i sadržaju, nisu ni slobodni, zamislite, višestranački jesu, niti su demokratski!. Dogoditi, ponajprije će se, radi dobivanja „demokratskog“ legitimnog predstavljanja pripadnika HDZea i eSDAaa i njihovih gradoždera i za neometano daljnje potapanje i iseljavanje iz urbanog područja i zajednice pod nazivom grad-Mostar!. Manje-više, nikoga ne boli kurac-tko predstavlja većinu malih-krivih Hrvata, pa i Bošnjaka-Srba-Ostalih-nepripadnika virološkog saveza nacionalnih mališana iz državotvornih stranaka HDZa i eSDAaa!. Koji institut legitimnosti i legalnosti je određen za njih?. Naime, u ovako kapljično-usta na usta političkoj ljubavi dualizma:dvije obale-dva brda (podveležje i goranci)-dva lidera-dvije stranke-dvije „elite“, izbori samo su draperija na sceni tragedije, koja je stanjem negativnosti zaogrnula grad Mostar!.

Ljudska zajednica koja živi, više preživljava-malo ih je zaposleno, na urbanom području, koje obuhvaća grad Mostar, ne uzima se ozbiljno, kad je u pitanju sloboda volje izbora, nego, već unaprijed: kapljično-usta na usta, usprkos coroni, poduzetno stisnuti jedni uz druge, pripadnici stožerno-obrezane političke ujdurme, izvršavaju izbornu zadaću, iz uspostavljene usluge-volje svojih vrhovnih vođa!.

Ovo kazivanje, za one-koji budu se odlučili da pročitaju, ima ambiciju da savjetuje, neke nezavisne pojedince i liste, da se usude smatrati se ravnopravnim članovima urbane zajednice, koja obuhvaća grad Mostar!. Podsjetio bih ih, da ne zanemare, onaj veliki broj malih-krivih Hrvata, dakako, i, Bošnjaka kao i Srba, skupa s Ostalim, te pristupe temeljnoj instituciji legitimnog i legalnog predstavljanja i uspostavljanja-slobodne volje izbora!!!.

Hrvatin Tomašević / SirokiBrijeg.info