Home Ostale rubrike Korisni savjeti Nekoliko korisnih načina uz koje ćete odabrati proizvode najbolje kvalitete

Nekoliko korisnih načina uz koje ćete odabrati proizvode najbolje kvalitete

0
Nekoliko korisnih načina uz koje ćete odabrati proizvode najbolje kvalitete

Svaki dan jedemo proizvode poput jaja, kruha ili voća, ali koliko pazite da bi odabrali baš onu namirnicu koja je najbolje kvalitete. Donosimo trikove uz koje ćete uvijek odabrati najbolje od ponuđenog

Jaja ne smiju biti brašnasta

Kada kupujete jaja, otvorite kutiju i dobro pregledajte svako jaje – ako su brašnasta to može značiti da negdje ima plijesni.

Gledajte rok trajanja

Pazite da svaki put kupujete proizvod kojem rok trajanja ne istječe ‘sutra’ jer što je proizvod svježiji, to je okus bolji.

Zanemarite fraze poput: ‘prirodno’, ‘bez masti’, ‘bez šećera’…

Takvi natpisi na proizvodima često su samo trik i da bi točno znali što jedete, pogledajte deklaraciju na kojoj piše cijeli sastav proizvoda.

Ignorirajte privlačne boje i atraktivna pakiranja

Proizvođači znaju da nas atraktivna pakiranja ‘zovu’ da kupimo baš taj proizvod pa će nam tako neko povrće zamotati u zelenu boju i mi ćemo prvo pomisliti da se radi o nečem zdravom i organskom. Pokušajte ignorirati boje i pakiranja i koncentrirajte se na sastav samog proizvoda.

Ako piše ‘nema dodanih šećera’, to ne znači da uopće nema šećera

Iako piše da nema dodanih šećera, vjerojatno u proizvodu i dalje ima prirodnih šećera pa ako pazite što jedete, opet je preporuka čitati deklaraciju ili sasvim izbjegavati takve proizvode.

Provjerite teksturu govedine prije kupovanja

Prvo provjerite boju. Svježa govedina trebala bi imati kremasto-bijele linije masnoće. Ako na odresku ima sive ili smeđe boje, nemojte ga kupiti.

Govedina ne bi smjela biti ljepljiva, tada ju nemojte kupiti čak ni ako vam boja i miris nisu sumnjivi.

Koristite uređaj da provjerite kemikalije na namirnici

Istraživanja su pokazala da deklaracije na proizvodima mogu pogriješiti i do 20%, ali zato danas možete kupiti uređaje koji detektiraju sastav proizvoda kako bi bili sasvim sigurni što jedete.

Provjerite je li koža na piletini prozirna

Koža na piletini ne smije biti siva ili prozirna, te boje znače da piletina nije svježa i da stoji na polici već neko vrijeme.

Provjerite boju krastavca prije kupnje

Najbolji krastavci su oni koji su zeleni ili tamno zeleni. Žuta i bijela nisu boje koje želite. Uz to, dobar krastavac mora biti tvrd i ne smije izgledati suho.

Nikada ne kupujte bananu bez peteljke

U dućanima ima toliko različitih bakterija da se nikako ne isplati uzeti bananu bez peteljke.

24Sata.hr