LJUBUŠKI – U nedjelju 20.studenog s početkom u 19 sati u crkvi na Humcu bit će upriličeno prikazivanje dokumentarnog filma „Ovčara-neispričana priča“.

Riječ je o dokumentarnom filmu u kojem se četvrt stoljeća nakon zločina nad hrvatskim zarobljenicima prvi put dubinski govori što se zaista događalo u ratnom vihoru u Vukovaru.

Film je napravljen u produkciji Nacionalnog sindikata policije MUP-a RH, u režiji Vladimira Andrića i prema scenariju Vladimira Andrića i Nikole Kajkića

U filmu je detaljno i precizno navedeno ime svakog počinitelja koji nije progonjen, a po prvi put će biti prikazani iskazi onih koji su izvršavali zločine na Ovčari.

Na Ovčari je 20. i 21. studenoga 1991. od 17 sati do 1 sat ujutro ubijeno 276 osoba, a još se traga za posmrtnim ostatcima 76 osoba. Od tristo zarobljenih civila i branitelja koji su izvedeni iz vukovarske bolnice na stražnji izlaz samo su neki na putu do Ovčare spašeni na molbu bolničkog osoblja. Najmlađa žrtva imala je 15, najstarija 84 godine, a među žrtvama je bila i Ružica Markobaši koja je ubijena u sedmom mjesecu trudnoće.

„Zasigurno će svakom od nas u određenim trenutcima tijekom gledanja ovog filma pasti na pamet veličina žrtve koju je Hrvatski narod platio za samostalnost i slobodu, stoga ne smijemo dopustiti da se žrtva zaboravi, a moramo sve učiniti da mlade generacije uče o istinitom i stvarnom događanju ovog nemilog zločina, koji se nikada više ne smije ponoviti.“ poručuju autori.

Radio Ljubuški