Dana 26.07.2017 godine jedan pretplatnik HT Eroneta n.n je u popodnevnim satima sa zakašnjenjem (i to ne prvi put ali najvjerojatnije zadnji ) uplatio svoj račun za korištenje usluga HT Eroneta. Poradi zaštite njega i njegovih interesa (njegovom voljom)neću objavljivati njegove podatke, osim što ću reći kako je oženjen, ima suprugu i djecu, a usto je razvojačeni Branitelj bez ikakvih prava po osnovu sudjelovanja u Domovinskom ratu. Nije dakle prvi put da mu isključe telefon, čvrsti fiksni, koji je jadnik plaćao po mogućnosti, ponajviše zbog supruge i djece a i zbog korištenja usluga interneta, jer djeca kao djeca ga koriste i praktično stalno vise na njegovim sadržajima. Plaćao ga je i zbog supruge koja boležljiva i skromna ima svoje uobičajene rutine razgovora u jutarnjim satima ponajprije sa svojom majkom, koja još više naviknuta na tu rutinu započinje svoj dan a potom tijekom dana bi se znala i nekoliko puta čuti sa svojim suprugom koji negdje na betonari zarađuje za njih koru kruha.

Nikakva sramota nije bila za njih kada im isključe taj paket usluga koji se zove TRIO Basic ADSL koji je on jadnik svakog mjeseca po mogućnostima plaćao od 75-85 KM premda je u ugovoru koji je zaključio s HT Eronetom stajalo ukupno korištenje tih usluga u visini od 43,00 KM, gdje je imao 60 minuta besplatnih poziva sa svim fiksnim mrežama unutar BiH. Vjerujući kako njegova obitelj nikako ne može premašiti taj novčani iznos potpisao je taj ugovor, no računi koji su počeli pristizati su bili znatno viši od predviđenog iznosa od 43,00 KM, jer je na taj iznos uračunat i PDV u visini od 17%, te premašenje predviđenih besplatnih poziva od 60 minuta, tako da je njegova obitelj mjesečno morala izdvajati praktično jednu mjesečnu ratu kredita od gotovo 80,00 KM. Nije mu bilo drago ali imajući u vidu kako su internetske usluge bile uredne, te kako je fiksni telefon u funkciji a na TV je imao skoro 100 kanala nevoljko je plaćao račune, ali se ipak znalo dogoditi da ga ponekad, premda rijetko nije mogao platiti i one usluge TRIO paketa bi mu bile isključene. Istog dana bi se nekako snašao za novac, i uplatio dospjeli račun tražeći od službe HT Eroneta da mu ga uključe jer nije želio da mu obitelj trpi isključenje.

Služba HT Eroneta bi mu rekla kako će mu usluge biti uključene najkasnije za sat do sat i po i tako je najčešće znalo biti. Međutim dosta puta nije bilo tako te bi on,ili njegova djeca zvali po nekoliko puta službu za korisnike HT Eroneta broj:080088888, da im uključe usluge i uvijek bi dobili odgovor kako će im uskoro biti uključene usluge ,da se strpe itd. Službenici s druge strane su u principu bili koliko-toliko ljubazni ali nisu mogli razumjeti potrebe Braniteljeve obitelji, jer vjerojatno nikada nisu bili u istoj ili sličnoj poziciji, imajući u vidu primanja koja imaju kao djelatnici Eroneta i konačno čija su to djeca.

Isključenja i uključenja su se događala sporadično nekoliko godina uz veliku dozu tolerancije sa strane Branitelja, jer je često želio otići na prodajno mjesto HT Eroneta i sve im slupati, ali se uvijek nekako znao suzdržati, sam ili uz pomoć svoje supruge il djece svejedno.

To je tako bilo sve do 26.07.2017 godine do popodnevnih sati kada su mu opet isključene usluge, te je po istom receptu on sam nekoliko puta zvao službu za korisnike, njegova supruga i djeca, međutim usluge su mu tek uključene ujutro negdje oko 8,30 minuta kada su on, supruga i djeca mu iscrpljeni legli vrlo rano, već negdje oko 21,30 sati uvidjevši kako im usluge neće biti uključene, premda im je obećavano svaki sat kako će biti. Branitelj se probudio jako rano, negdje oko 5 i opet provjerio rade li im usluge i vidjevši kako nisu čvrsto je nešto odlučio. Osjetio je takav bijes da je odmah mislio otići na prodajno mjesto,ne govoriti nikome ništa, ali je uvidio kako je i suviše rano za takvu akciju pa ju je odgodio za početak njihova radnog vremena.

Dok je sa svojom ženom ispijao jutarnju kavicu i molio jutarnju molitvu krunice po glavi su mu se motale razno-razne misli. Bilo ih je i poganih ali ih je snagom svoje volje odbacivao. Odjednom mu je u misli došao film Emira Kusturice iz 1981 godine: “Sjećaš li se Dolly Bell“ u kojem se mlađahni glumac Slavko Štimac zaljubi u prostitutku,glumicu Ljiljanu Blagojević, i pokuša je zaštititi od njenog makroa i podvodača, Brace Šintora, koji znatno krupniji i stariji od njega skide svoj sako i reče mu: “E nećemo tako Dino“, i Slavko Štimac izvuče deblji kraj.

Našem razočaranom Branitelju upravo pade ta misao na pamet i reče u sebi: “E nećemo tako HT Eronet.“Nećete vi meni više nikada isključiti moje usluge koje skupo plaćam krvavo zarađenim novcem na betonari, na zvizdanu od +40, na ledu, snijegu, gdje mi se koče prsti, puca kičma. Nećete vi meni isključivati moje usluge dok vaši djelatnici ne osjećaju ništa što ja osjećam godinama. Ne osjećaju niti će osjećati fijuk metaka ili pad granata, ranjene i poginule u svojoj blizini a ja sam to sve osjećao boreći se za Vas i vaše beneficije, koje zloupotrebljavate. Nećete više isključivati moje usluge dok veseli i razdragani napuštate kapiju HT Eroneta u Grudama u najskupljim odjelima i haljinama, sa sunčanim cvikerima na očima ili na glavi. Nećete mi više isključivati usluge a svako jutro birati različita mjesta gdje ćete doručkovati a moja djeca često jedu što im se da.

Neću to više dozvoljavati. Nećete vi meni isključivati usluge za koje smatrate da su vaše jer sam ja gospodar svih svojih usluga,osim života a ne vi. Stoga ću odmah promijeniti davatelja usluga osim usluga fiksnog telefona. Njega ću ostaviti jer mi je supruga vezana za njega zbog njene majke, a sve druge usluge ću promijeniti jer ću pronaći drugog davatelja usluga koji nikako neće biti nepovoljan kao vi. Ovim putem pozivam i sve druge korisnike usluga HT Eroneta da učine isto jer nisu dostojni davanja usluga korisnicima zbog svoje arogancije i monopolističkog ponašanja.

Nitko nema pravo varati svoje korisnike s prevarantskim ugovorima napisanim malim sitnim slovima s poleđine takvih ugovora,a konačno i s prevarom prigodom objašnjenja takvih usluga. Nitko nema pravo jednim klikom isključiti usluge korisnicima a s druge strane istim takvim klikom ne uključiti takve usluge. Predstavnici HT Eroneta će reći kako su korisnici usluga bili u obvezi platiti svoje usluge do 20-og u mjesecu a njima se usluge znaju isključivati i po nekoliko dana kasnije što je istina,ali otkud pravo HT Eronetu ne uključiti takve usluge najkasnije za sat do sat i po od trenutka plaćanja takvih usluga jer imaju pred sobom sve. Plaćene uplate i zamolbu korisnika za uključenje. Oni će također reći kako sustav automatski uključuje i isključuje usluge korisnicima i to može biti istina,ali čemu onda služe ti skupo plaćeni djelatnici HT Eroneta sa svojim skupocjenim odijelima, haljinama, sandalama, nakitom, cvikerima i štiklama, osim da ubiru svoje enormno visoke plaće od po nekoliko tisuća KM mjesečno dok neki kopaju po kantama za smeće, dok naš Branitelj „crnči“ na betonari dok mu ključa mozak?

„E nećemo više tako“ odlučio je naš Branitelj. Odlučio je od 27.07.2017 godine raskinuti jednostrano po njega štetan i diskriminirajući ugovor s HT Eronetom a isto tako odlučio je podijeliti ovu priču s vama poštovani čitatelji koji ste imali ista životna iskustva kao i on. Iskustva isključenja usluga HT Eroneta, struje, vode, iskustva ovrha nad plaćama i mirovinama poradi ne plaćanja vaših rata, ili računa korištenja usluga naših krvopija, koji nam svakim danom sve više i žešće ispijaju našu razrijeđenu krv od neimaštine.

Nitko nije otok i svatko mora biti sudionik istog pravednog projekta ukoliko želimo nešto promijeniti nabolje u društvu: kap po kap, slap po slap…. stvara rijeke, jezera, mora, oceane….. Tako je bilo i tako će biti u vijeke vjekova Amen!

SirokiBrijeg.info / Vlado Marušić