Ne mogu više auto voziti automehaničaru nakon što dijete odvezem u školu!

ŠIROKI BRIJEG – Mještani zaseoka Rasno Staje prije nekoliko dana dobivaju iznenadni nasip puta Rasno-Smokinje, ali taj put je više za konje, a ne za auto.

No, međutim danas ponovo taj isti put nasipaju i ko fol popravljali izgleda za “magarce”, a ne za konje niti aute, dobivaju čak i kamenje kao specijalni dodatak kakvog ni na Mjesecu nema.

Kako su mještani kazali za portal SirokiBrijeg.info, oni su više nego ogorčeni na ovakvo ponašanje odgovornih institucija prema svojim sugrađanima, a razljutilo ih je i to kada su upitali Presjednika mjesne zajednice što su im “to” postavili na prometnicu?

On im je iznenađeno odgovori kako ne zna tko je taj “pijesak” poslao, kao ni općenito što se s tim putem dešava iako dnevno prođe par puta tom “cestom” koja spaja sela Rasno i Smokinje.

Već odavno se mještani ovoga zaseoka bore da im omoguće školske autobuse koji bi prolazi tom dionicom i kojom bi njihovu djecu prevozili u školu i natrag jer je put do škole dalek nekoliko kilometara i bez rasvjete.

Mještanka Marija Musa nam sa suzama u očima govori kako je ovo žalosno što im rade.

“Imam četvero djece, njima sam slikovito rečeno i otac i majka. Želim ih odgojiti u poštenju i kao svaka majka sve bih za njih učinila. Muž i ja smo već neko vrijeme tražili da se ovaj dio ceste uredi koliko-toliko jer ne mogu više davati novca za popravke na autu dok svoju djecu kroz ovaj makadam vozim u školu i iz škole. Tražili smo da školski autobus prođe ovom trasom, ali su nam kazali da je put toliko loš i da im je neisplativo kvariti autobus zbog nekoliko školaraca. Stvarno ne znam što raditi više, a ako nas žele iseliti odavde poručujem kako neću to dozvoliti. Ne tražim asfalt, samo prohodnu cestu. Ovakvo ponašanje pojedinaca prema nama mještanima je jednostavno nedopustivo. Javljali smo se gradonačelniku Miri Kraljeviću koji nam je kazao da je put neprohodan pa nam je izgleda poslao ovakav pijesak, zapravo više kamenje nego pijesak. Ne znam više kome da se obratim i imali li tko sluha za nas obične ljude”.

Ovim putem kao medij apeliramo na nadležne institucije da se pozabave problemima svojih sugrađana, ne samo u ovom slučaju nego u puno sličnih koji imaju brojni zaseoci na području grada Širokog Brijega i pronađu najbolji način, a sve na obostranu korist. Mi ćemo dakako i dalje javno iznositi probleme s kojima se naši sugrađani susreću.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info