Hvala Maglaju! Hvala „Romantičarima“! Ovo su riječi s kojima rukometaši i vodstvo Izviđača iskazuju svoje oduševljenje prema rukometašima, navijačima i vodstvu RK Maglaj na gostoprimstvu koje su im ukazali u Maglaju, gradu koji ima dušu. Izviđač je nakon veličanstvene proslave titule prvaka u srijedu u Ljubuškom doživio to isto u subotu Maglaju. Domaćin Maglaj učinio je sve da sportska priredba bude na vrhunskom nivou, navijači su tu sliku upotpunili navijanjem i dekorom.

Istaknimo da su „Romantičari“, navijačka skupina iz Maglaja, nakon dodjele pehara i medalja rukometašima Izviđača, uz bakljadu i ovacije ispratilli rukometaše Maglaja i Izviđača iz dvorane. U ovoj završnoj koreografiji, skupa s „Romantičarima“, sudjelovala i skupina dječaka iz Rukometne škole Izviđača koja je prisustvovala ovom susretu.

maza22052016 1

Sama utakmica protekla je u revijalnom tonu, jer nije imala nikakav rezultatski imperativ. Jedni i drugi igrali su maksimalno fer, težeći egzibicijama i efektnim potezima. Maglaj, predvođen Benjaminom Čičkušićem i Edom Mehinagićem, bio je bolji i zasluženo slavio rezultatom 40:35, poluvrijeme 21:19.

Nakon utakmice uslijedila je dodjela priznanja. Prijelazni pehar, pehar u trajno vlasništvo i zlatne medalje rukometašima Izviđača uručili su Enid Tahirović, predsjednik Rukometnog saveza BiH i Amir Zahirović, povjerenik natjecanja.

Nakon utakmice domaćin je priredio zajedničku večeru svim sudionicima sinoćnje priredbe.

Utakmicom između rukometaša Maglaja i Izviđača, u sklopu 6. kola doigravanja za prvaka BiH u rukometu, spuštena je zastava na ovogodišnje natjecanje u Premijer ligi za rukometaše.

maza22052016 2

RK Maglaj – HRK Izviđač 40:35 (21:19)

RK Maglaj: Džanbegović, Hadžihasić (6 obrana), Mutapčić (9 obrana, 1 gol), Totaj, Mehinagić 11, Omerović 5, Smajlović 3, Alić, Šahinović 1, Kujrić, Karabegović 5, Ridžal 1, Abdurahmanović 1, Bajraktarević 1, Ćosić 2, Čičkušić 9.
Trener: Mahmut Obralić.

HRK Izviđač: Grbavac (6 obrana, 1 sedmerac), I. Ereš (13 obrana), Miličević 1, J. Ereš, Hrstić 1, Grgić 2, D. Mandić 4, Marković, Čutura 4, Jarak 8, Šarac 3, A. Grbavac 3, S. Mandić 2, J. Grbavac 4, Pavlak 1, Rodin 2.
Trener: Zdenko Grbavac.

Isključenja: Maglaj 2 minuta, Izviđač 4 minuta.
Sedmerci: Maglaj 4/3, Izviđač 3/1.

Sljedećeg vikenda, kada se igra završnica natjecanja u KUP-u, u Vogošći, završit će rukometna sezona 2015/2016 u kojoj su se rukometaši Izviđača su se popeli na tron nakon jedanaest sušnih godina.

HRK Izviđač