Nastavlja se postavljanje kocke na nogostupu, a neke kuće u Ljubuškom neće imati priključak na novu kanalizaciju

LJUBUŠKI – Desetak dana nisu se izvodili radovi na ljubuškoj obilaznici. Stalo se s polaganjem kocke na nogostupu, što je bilo pomalo čudno i neočekivano, budući da se prevalilo više od polovine posla i pojavile su se glasine da su vlasnici pet kuća zaustavili radove zbog toga što im kuće nisu priključene na kanalizaciju.

Postavljanje nogostupa

Iz Općine su to opovrgnuli, uz objašnjenje da vlasnici tih kuća doista traže da se riješi njihov priključak na kanalizaciju, međutim, to nije bio razlog da su radovi bili obustavljeni. – Izvođač radova je imao obveze završiti neke svoje druge poslove pa su zato radovi na obilaznici na neko vrijeme bili stali. To je iza nas, radovi idu dalje, nastavljamo s postavljanjem kocke. Što se tiče priključka na kanalizaciju tih nekoliko kuća, to jednostavno nije moguće. Vlasnici kuća tražili su sastanak, održat ćemo ga i oni će iznijeti svoj problem. Međutim, stvar je u tome što se oni, kako stoje stvari, jednostavno ne mogu spojiti na novoizgrađenu gradsku kanalizaciju koja ide zaobilaznicom, zbog dubine svoje kućne kanalizacije koja je na nižoj razini od ove. Razgovarat ćemo o svemu i izići im ususret za sve što je u našoj moći. Uradit će se jedan šaht za njih, to je dogovoreno, a hoće li se moći na njega priključiti, ostaje za vidjeti – kaže dipl. ing. građevine Stanko Musa, savjetnik općinskoga načelnika Ljubuškog za gospodarski razvoj.

Vrijedan projekt

Radnici ljubuške tvrtke T&D Company nastavljaju sa slaganjem kocke na nogostupu i ljubuška obilaznica je već poprimila ljepši izgled u odnosu na prije. Uskoro će se posaditi i drvored. – Prošli tjedan bili smo u rasadniku u Bosanskom Grahovu i naručili sadnice. One će se posaditi otprilike oko 10. studenog, a posadit ćemo javor, oko 120 komada. Ako se netko od vlasnika kuća izjasni da mu drvo smeta na ulazu, neće biti posađeno, a tko god izrazi želju da se posadi, bit će posađeno – kaže Stanko Musa. Inače, vrijednost radova je oko 310.000 KM. Budući da je obilaznica dio magistralne prometnice Mostar – Čitluk – Ljubuški, radovi se izvode u suradnji s Federalnim ministarstvom prometa i veza, odnosno JP Ceste FBiH.

Općina Ljubuški i Javno poduzeće Parkovi d.o.o. Ljubuški u radove ulažu oko 120.000 KM, dok Federalno ministarstvo prometa ulaže 190.000 konvertibilnih maraka. Plan je nogostupom spojiti dvije obilaznice. Tako će dio radova od kružnog toka do raskrižja za Predgrađe biti završen u ovoj godini, dok će ostatak dionice do novog kružnog toka na Humcu (staro gradsko groblje) najvjerojatnije biti završen iduće godine.

Ivan Kaleb / Vecernji.ba