NARODNO VESELJE U LJUBUŠKOM: Načelnik Nevenko Barbarić podnio ostavku, čeka se odluka Čoviča!

LJUBUŠKI – Prema informacijama iz HDZ BiH, Nevenko Barbarić je, nakon što je prošlog tjedna na sjednici ŽO HDZ BiH najavio odlazak sa svih funkcija koje trenutačno obnaša, istu najavu i proveo u djelo, piše portal Ljubuski.info.

Podnio je ostavke na sve stranačke funkcije. koju je uputio i Draganu Čoviću, predsjedniku HDZ BiH, u središnjicu stranke u Mostar, iz koje je, još prije desetak dana, iscurila informacija, da nije primljen na razgovor. Čović bi o svemu, mogao donijeti odluku, prihvatiti ostavku ili zamoliti Barbarića da još obnaša povjerene mu visoke političke dužnosti, usprkos razlozima, koji su ga naveli na podnošenje ostavke.

Ostavke u javnosti nisu neočekivane s obzirom na razvoj lokalnih unutarstranačkih i širih političkih gibanja u kojima je sudjelovao.

Protiv Nevenka Barbarića je otvoreno nekoliko istražnih postupaka zbog utemeljenih sumnji na činjenje niza kaznenih djela, tijekom 12 godina upravljanja općinom. Barbarić nije uspio postati zastupnik u Saboru R. Hrvatske, a posebno je opterećen svjedočenjem teškim kaznenim djelima koja su se događali u MUP-u ZHŽ.

Ljubuski.info