ŠIROKI BRIJEG – Jednostavno za ne povjerovati, ovdje je sve manje pravde za običnog naroda, ovo nije Široki Brijeg za koji su ginuli vaši očevi, majke, djedovi, bake. Ovo je Široki Brijeg korumpirane i komunističke kaste koja dan danas uništava sve dobro u svima nama i gdje žrtva postaje zločinac.

MUP ŽZH, Tužiteljstvo ŽZH, PU Široki Brijeg i ekipa s kupljenim diplomama odlučili su narodu koji ih na vlasti drži, slikovito reći po tko zna koji put – “odjebite”.

Nakon brojnih propusta što su i uvidjeli, nakon brojnih traljavosti u istrazi, skupili su “snagu” i odlučili u javnost izaći s priopćenjem koje je šokiralo i zabrinulo mnoge njihove sugrađene i poljuljalo povjerenje prema istim tim institucijama koje sve više podsjećaju na privatne birtije.

Iako je službeno priopćenje stiglo iz MUP-a ŽZH u kojem se navodi kako nije utvrđeno da postoje osnovi za sumnju da je nad Milom Soldom počinjeno određeno kazneno djelo, radi čega Tužiteljstvu ŽZH nije podneseno Izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv poznatog ili nepoznatog počinitelja kaznenog djela, tim MUP-a ŽZH koji je formiran za rad na predmetu u slučaju ozljeđivanja Mile Soldo pod nadzorom postupajućeg tužitelja u kontinuitetu nastavlja provoditi daljnje radnje i prikupljati dokaze u cilju konačnog rasvjetljavanja ovoga događaja, stoji u priopćenju Uprave MUP-a ŽZH, kojim dokazuju kako ovo nije još gotovo i da priča tu ne prestaje.

Do dana današnjeg se nisu udostojili s detaljima izaći u javnost, ali danas su uzburkali “duhove” sa svojim priopćenjem u kojem ne navode ništa konkretno – tko ili što stoji iza teškog fizičkog ozljeđivanja maloljetnog Širokobriježanina na rođendanskoj proslavi.

Kažu kako su za vještačenje izuzeli garderobu koju je oštećeni Mile Soldo imao na sebi prilikom zadobivanja povreda te da je izdata naredba za izuzimanje većeg broja mobilnih aparata i SIM kartica, Zahtjev za izdavanje naredbe za liste dolaznih i odlaznih poziva…

Laž velika!

Odjeća koju je Mile Soldo na sebi imao NIJE u potpunosti izuzeta jer dio odjeće (džemper) u kojem je bio dostavljen je roditeljima, nakon skoro mjesec dana, opran. Mobiteli su izuzeti nakon skoro tri mjeseca.

To je samo jedan dio detalja koje ste mogli upratiti preko medija cijelo ovo vrijeme i gdje se vidi kako ovdje stvarno “nešto smrdi”!

Široki Brijeg “zahvaljujući” osobama koje rukovode PU Široki Brijeg, Tužiteljstvom ŽZH u ovom slučaju što se povjerenja običnih građana prema tim institucijama tiče pao je na niske grane i zbog toga netko treba snositi odgovornost.

Brojni građani Širokog Brijega koji su uvidjeli takve stvari jednostavno su ovim primjerom uočili gdje smo i što se to događa. Ali sami smo krivi tome jer smo to dopustili. Jer smo dopustili da uvijek budemo robovi i potlačeni od sustava kojeg smo sami stvorili svojom tišinom i ne zavrjeđujemo trenutno ništa bolje dok NAROD ne uzme stvari u svoje ruke.

Možda sam i ja osobno kriv jer sam stao uz običnog čovjeka i pokrenuo jednu običnu priču za koju ni sam nisam očekivao da bi mogla u ovoj mjeri prokazati trenutni sustav nestručnosti i neadekvatnosti pojedinaca da svoju dužnost obavljaju časno i pošteno, ne samo prema svom narodu, nego i pozicijama koje obnašaju.

Sve u svemu, ja ću i dalje biti u sustavu običnog naroda, a pojedinci, vi koji obnašate dužnosti kojima ste odgovorni svom narodu i svojim sugrađanima, razmislite jeste li zavrijedili biti na toj dužnosti ili ima stručnijih i školovanijih osoba koje vas mogu zamijeniti.

Narode, bori se za sebe, svoju djeci i generacije koje dolaze. Ne šutnjom, ne podmićivanjem, ne varanjem, ne uništavanjem svoje okoline samo zbog ostvarenja osobnih interesa. Narode razmisli kakvu budućnost želiš!

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info