Napravljen prvi korak za osnivanje Udruge gospodarstvenika-poslodavaca Grada Širokog Brijega

U srijedu večer u Širokom Brijegu održan je inicijalni sastanak gospodarstvenika Grada Široki Brijeg, u svezi s inicijativom za osnivanje Udruge gospodarstvenika-poslodavaca Grada Širokog Brijega u konferencijskoj dvorani Hotela Park.

Sastanak je bio neformalnog karaktera gdje su se razmijenila mišljenja, iskustva, potrebe i vizije u svezi s osnivanjem iste Udruge, piše ABCportal.info

Na ovome sastanku formiran je Inicijativni odbor u kojem će biti predstavnici desetak najvećih tvrtki Širokog Brijega a koji će vrlo brzo izvršiti pripreme za organizaciju utemeljiteljske skupštine buduće Udruge.

Na ovom sastanku bio je i tajnik Udruge gospodarstvenika Posušje Stjepan Bago koji je govorio o iskustvima njihove udruge koja je već aktivna sedam godina kao i predsjednik posuške udruge Ivan Pavković koji je također svojim kolegama iz Širokog Brijega prenosio svoja iskustva.

Zanimljiv podatak, a objavljen je večeras na ovom sastanku, da je gospodarstvo Širokog Brijega ‘sastavljeno’ od 356 tvrtki koje zapošljavaju 5.707 zaposlenih a u 2017. godini su prometovali 1.170.365 000 KM (ubrojani samo oni sa predanim završnim računom) što je ako se sračuna tvrtka Ataco iznos od 50 posto federalnog proračuna.

Dalje, ako hoćete dijeliti taj iznos na mjesečni iznos onda se može reći da su ‘Širokobriježani’ mjesečno napravili promet od blizu 100.000.000 KM a na dnevnoj razini taj promet iznosi 3.251.015 KM.

AbcaPortal.info