Naletilić i Nižić glavni kandidati za članove Nezavisnog policijskog odbora u ZHŽ-u

Može li barem jedan natječaj u ZHŽ proći bez namještaljki i da budu izabrani kompetentni ljudi? Izgleda da to nije moguće!

Županijsko povjerenstvo je prije, nešto manje od tri tjedna, raspisalo natječaj za izbor članova Nezavisnog policijskog odbora u ZHŽ-u, piše portal Ljubuski.info.

Iako nije proveden intervju, već se znaju osobe, koje će biti izabrane. Tako će kandidati ispred MUP-a ZHŽ biti inspektor Stanislav Nižić i tajnik ministarstva Željko Naletilić, doznaje se iz Vlade ZHŽ. Ako Vlada ZHŽ već zna tko će biti, onda bi trebala promijeniti naziv odbora iz Nezavisnog u Zavisni.

Stanislav Nižić je “miljenik” Miroslava Galića, pravomoćno osuđene osobe za teška kaznena djela krivotvorenja javnih isprava i milijunski kriminal u PU Posušje i dijeli ured sa svojim zapovjednikom. Na presudu se Miroslav Galić nije žalio, a kako i bi kada nije snosio posljedice nezakonitog rada, već je nakon toga napredovao sve do prvog čovjeka Sektora kriminaliteta MUP-a ZHŽ. Oko njega su prekršeni svi mogući zakonski propisi. Niti u Ugandi Miroslav Galić ne bi mogao obavljati sadašnju dužnost, ali sve dok tajnik Naletilić ne bude radio svoj posao i ukazivao na propuste, to će u MUP-u ZHŽ biti svakodnevica. Ali, ovo je ZHŽ. U njoj žive Hrvati, a ne Uganđani, pa nije čudo da policijom upravljaju pravomoćno osuđene osobe na kaznu zatvora.

Međutim, i Željko Naletilić, prijeratni komandir širokobriješke milicije, ne može biti član (Ne)Zavisnog odbora. Upravo on, kao pravnik, bi morao kazati zašto. Nadajmo se da će on sam to uskoro objasniti javnosti.

Zdravko Boras i Miroslav Galić stoje iza izbora

Iz Vlade ZHŽ je kazano, kako iza ovog izbora upravo stoji ovaj dvojac, protiv kojeg se vodi istražni postupak. U Vladi Zdenka Ćosića kriminal je rastegljiv kao žvakaća guma, a vlast se kezi društvu uništavajući svaki moralni, savjesni i zakonit rad.

Međutim, čvor kriminala u MUP-u ZHŽ ide svom odpetljavanju. Sam vrh MUP-a je godinama unutar kriminalnih struktura, zadatak mu je da ga sankcionira, a ne da ga milki.

Ljubuski.info