Nakon šest uzastopnih pobjeda Izviđač poražen u Maglaju

Rukometaši Izviđača sinoć u neizvjesnoj završnici susreta u Maglaju su poraženi, prvi je to poraz „Skauta“ nakon šest njihovih uzastopnih pobjeda.

Utakmica između rukometaša Maglaja i Izviđača tijekom svih šezdeset minuta bila je „tvrda“, vodila se rovovska borba, u kojoj su domaći igrali upravo onako kako su se jedino mogli suprotstaviti igri „Skauta“, a to je dug i kontroliran napad, a u obrani na ivici isključenja. Izviđač se nije uspio prilagoditi takvoj igri, previše se žurilo, rezultat čega je bio veliki broj tehničkih pogrešaka i na kraju poraz.

Maglaj je na početku krenuo dobro, poveo u 4:1 u 7.minuti. Izviđač je nakon početnog nesnalaženja povezao svoje redove i u 18.minuti stigao do prednosti (7:8, 18.minuta).Do kraja poluvremena momčadi su se smjenjivale u vodstvu, ali na kraju poluvremena rezultat je bio u „egalu“, bilo je 13:13.

U drugom dijelu Izviđač je dobro „otvorio“, stigao do prednosti od dva gola, koju je držao do 40.minute (18:20) i u tim trenucima se činilo da bi mogao napraviti odlučujuću prednost. Međutim, nedostajalo je strpljenja i koncentracije, tako da su domaći, s tri vezana pogotka, ponovno, došli do prednosti. Uzvratio je i Izviđač s dva pogotka, ali i domaći, tako da se ušlo u neizvjesnu završnicu. Izviđač je posljednji put imao prednost u 56.minuti (26:27), međutim, u završnici se bolje snalaze domaći rukometaši i dolaze do neočekivane pobjede.

Najefikasniji kod Izviđača bili su Mladen Bošković sa šest, te Milan Vukšić i Ivan Miličević s pet pogodaka.

Maglaj je do pobjede vodio Edo Mehinagić s jedanaest pogodaka, dok je pet postigao Marko Stoisavljević.

RK Maglaj – RK Izviđač Central osiguranje 30:29 (13:13)

RK Maglaj: Mehinagić 11/7, Hajdić 2, Suljaković, Kendić 2, Huskić 4, Mujkanović 1, Bajraktarević, Hadžizulfić, Karabegović, Džanbegović, Ridžal 3, Kriličević, Čarkraman, Ćosić 2, Stojisavljević 5.
Trener: Ermin Bajrić.

RK Izviđač CO: Grbavac (2 obrane), Mandić (6 obrana), Vukšić 5, Alilović 3, Kos 3, Odak 3, Jozinović 1, Bošković 6/4, Bubalo, Miličević 5, Šoljić 2, Medić, Bebk 1.
Trener: Toni Čolina.

Isključenja: Maglaj 18minuta, Izviđač 10 minuta.
Sedmerci: Maglaj 7/7, Izviđač 5/4.

Nakon ovog kola slijedi stanka zbor reprezentativnih obveza, nakon čega, u sklopu 8. kola, u goste Izviđaču stiže momčad Leotara.

RK Izviđač