Defanzivni vezni igrač Danijel Kožul odlučio je „objesiti kopačke o klin“ u svojoj 32. godini života. Cijelu je svoju igračku karijeru proveo u matičnom klubu i ostao mu vjeran do kraja, pa čak i nakon najtežeg životnog razdoblja, kao beskompromisni borac i jedan od najsrčanijih igrača u povijesti kluba s Pecare.

-Najprije se želim zahvaliti dragom Bogu na svemu što mi je dao tijekom nogometne karijere, a onda i svim nekadašnjim i dosadašnjim suigračima, trenerima, upravi i navijačima kluba. Posebnu zahvalu izražavam Dini Ćoriću i Juri Ivankoviću s kojima sam proveo cijelu karijeru u Širokom Brijegu. Ponosno sam nosio dres matičnog kluba svih ovih godina. Nažalost, uslijed učestalih ozljeda, osjetio sam kako više ne mogu davati svoj maksimum na terenu za svoj klub i odlučio sam završiti karijeru. Suigračima želim puno zdravlja, sreće i uspjeha, kako u životu, tako i na sportskom planu, kazao je Danijel Kožul kojem je prvi i posljednji trener bio aktualni šef stručnog stožera NK Široki Brijeg Toni Karačić.

U dresu Širokog Brijega debitirao je 13. svibnja 2006. godine u susretu protiv Žepča na Pecari u sezoni kada se naša momčad okitila drugim naslovom prvaka Bosne i Hercegovine. Dakle, na Pecari je proveo punih 15 godina i odigrao 209 utakmica i postigao 6 pogodaka u svim natjecanjima.

-Ostat će mi u sjećanju dosta utakmica, posebice one s Bešiktašom i Austrijom, ali i osvajanje Kupa BiH protiv Sarajeva 2017. godine, dodao je Danijel Kožul koji će ostati raditi kao trener u Školi nogometa NK Široki Brijeg.

Našem Dani zahvaljujemo na svakom atomu snage koji je dao za svoj matični klub i želimo mu sve najbolje u životu i nastavku (i početku trenerske) karijere.

NK Široki Brijeg