U utakmici u kojoj je bilo puno tehničkih grešaka i gdje su se igrale bolje odbrane Izviđač je savladao šampiona Srbije Vojvodinu rezultatom 20:17. Po samom rezultatu vidi se da je veoma mali broj golova postignut u ovom meču. U prvom poluvremenu postignuto je ukupno 15 golova, rezultat je glasio 9:6.

U prvom dijelu Izviđač punih devet minuta nije postigao gol, ali ni Vojvodina to nije iskoristila. Bilo je to u periodu od 20 do 29. minuta kada su “Skauti” vodili 7:4. U tom periodu Novosađani su postigli samo dva gola i smanjili zaostatak na 7:6. Kao što smo već opisali na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 9:6.

U nastavku Izviđač je čvrsto čuvao svoje vodstvo, a Vojvodina ni u jednom trenutku nije došla u priliku da izjednači. Na kraju zaslužena pobjeda šampiona Bosne i Hercegovine rezultatom 20:17.

– Čestitam Izviđaču na pobjedi, pokazalo se da njihova pobjeda protiv Vojvodina nije bila nimalo slučajna i vidi se njihov dobar rad. Mi smo ušli mlako u ovu utakmicu. Nismo završili prelazni rok i moramo korigirati ekipu. Dosta nam je igrača otišlo u odnosu na prošlu sezonu. – rekao je trener Vojvodine Boris Rojević.

U posljednjoj utakmici dana Hapoel je iznenađujuće slavio protiv prošlogodišnjeg pobjednika turnira Koldinga rezultatom 23:19. Za razliku od prošle godine Kolding ove sezone nema ekipu da bi napravio nešto više.

Ovim rezultatom situacija u grupi B se dodatno zakomplicirala. Po završetku trećeg kola može se desiti da tri ekipe imaju po 6 bodova. U susretu između Vojvodine i Koldinga mnogo toga se rješava. Ukoliko Vojvodina zabilježi pobjedu igraće u finalu dobojskog turnira, a trijumf Koldinga Hapoelu donosi plasman u finale.

50. MEĐUNARODNI RUKOMETNI TV TURNIR ŠAMPIONA ”DOBOJ 2018”

RK Izviđač – RK Vojvodina 20:17 (9:6)

RK Izviđač CO: Anđelić (5 odbrana), Kvesić (6 odbrana), Pavlak 2, Alilović 1, Pavlović, Vukšić, Vukić 1, Maretić 2, Jozinović, Kaluđerović, Grbavac 4, Kordić 1, Šoljić 1, Lovrić, Mišetić, Delić 8/6.

Trener: Mario Bjeliš

RK Vojvodina: Ničić, Šipka 1, Milić, Čelica 4, Ostojić 1, Perović, Ranisavljević 1, Marijanac, Ratković, Tomić, Stanković 3, Trkulja 2, Verkić (10 obrana), Milašević, Grozdanić 5/3, Radović.

Trener: Boris Rojević.

Isključenja: Izviđač CO 4 minuta, Vojvodina 4 minuta.
Sedmerci: Izviđač CO 6/6, Vojvodina 4/3.

Dobojski.info