Najveća afera u povijesti ZHŽ – Gdje je nestalo 50.000.000 KM??

Porodiljske naknade nisu plaćene, socijalna davanja također, ZHŽ po presudama za radne i druge sporove duguje više od 5 milijuna KM, ne uplaćuju se doprinosi…

Za 2012., 2013. i 2014. godinu te devet mjeseci 2015. godine Ministarstvo financija nije za proračunske korisnike uplatilo više od 50.000.000 KM doprinosa na plaće, koji po proračunskoj godini iznose oko 15 milijuna KM.

Gdje je nestalo 50.000.000 KM?

Ovo je najveća afera od nastanka ZHŽ-a, a na pitanje kojim je putovima odšetao ovakav višemilijunski iznos odgovore treba dati premijer Zdenko Ćosić, ministar financija Radoslav Luburić, djelatnici Ministarstva financija i svakako Dragan Čović predsjednik HDZ BiH, čiji su članovi i svi navedeni.

Više nego je opravdano pitanje gdje je nestao novac, je li uplaćivan preko računa riznice u bankama ili je izvlačen na drugi način.

Upravo iz Vlade ZHŽ se šuška da je novac nestajao u obliku gotovine, te se navodno zamjera Radoslavu Luburiću da nema nikakvih tragova novcu. Pojedinosti iz ove afere, koja je ostavila nesagledive posljedice, a u narednim mjesecima će biti još vidljivije polako se naziru. Ne postoji mogućnost nikakva zataškavanja slučaja, jer novca nema, a tragovi vode do osoba, koje su sve provele.

Odgovornost djelatnika Ministarstva financija

Po saznanjima za nezakonite radnje državni službenici su morali upozoriti ministra Luburića i premijera Ćosića i svakako sve druge ministre, jer se radi o teškim pronevjerama.

To je rezultat straha kojeg je utrla politička nomenklatura na čelu sa Zdenkom Ćosićem, koji je znao reći: “Institucije neka rade svoj posao!”

Ljubuski.net