Najbolji sportaši općine Ljubuški za 2016. godinu su Matej Hrstić i Marija Boras

Izbor najboljih ljubuških sportaša za proteklu godinu, u organizaciji općinskog Ureda društvenih djelatnosti protekao je bez velikih polemika.

Dominacija rukometa

Osmeročlano povjerenstvo sastavljeno od ljubuških novinara jednoglasno je donijelo odluku o najboljim sportašima kroz pet kategorija. Tako je najbolji sportaš općine Ljubuški za 2016. godinu rukometaš Matej Hrstić, dok je najbolja sportašica rukometašica Marija Boras. Najbolji sportaš do 18 godina je rukometaš Josip Šarac, najbolja mlada sportašica do 18 godina je rukometašica Andrea Vrdoljak, a titulu najboljeg sportskog kluba ponio je, zasluženo, RK Izviđač.

Svi ovi sjajni sportaši mogu se pohvaliti odličnim rezultatima, a nekima od njih ovo nije prvi put kako im je dodijeljena laskava titula najboljeg sportaša/ice.

Naime, Matej Hrstić je igrač velikog potencijala. Igra na mjestu lijevog vanjskog u RK Izviđač te je bio kadetski i juniorski reprezentativac BiH. Marija Boras, igračica ŽRK Izviđač Autotransport, u sezoni 2015./2016. bila je najbolji strijelac u Premijer ligi BiH, a ovo je treća godina zaredom kako joj je dodijeljena titula najbolje ljubuške sportašice.

Briljantni Izviđač

Odličnom igrom istaknuo se i Josip Šarac koji je, uz Mateja Hrstića, najbolji igrač seniorske momčadi Izviđača, a što se tiče sportašica do 18 godina, najtalentiranijom se pokazala Andrea Vrdoljak, standardna na lijevom krilu u ŽRK Izviđač Autotransport.

RK Izviđač, kao rasadnik rukometnih talenata, po 18. put izabran je kao najbolji ljubuški sportski klub. Pod vodstvom Zdenka Grbavca, za svoj 60. rođendan klub se nagradio ukupno petom titulom prvaka Bosne i Hercegovine.

Dodajmo i to kako će, kao i proteklih godina, nagrade najboljim sportašima biti uručene u sklopu proslave Dana općine Ljubuški.

Antonela Marinović Musa / Dnevni list