NAJAVA: VIVA film festival od 1. do 3. lipnja u Ljubuškom

LJUBUŠKI – U nastojanju da građanima Ljubuškog osigura različite kulturne sadržaje, Odjel društvenih djelatnosti općine Ljubuški u suradnji s Udrugom VIVA iz Sarajeva organizira besplatne projekcije filmova.

Naime, VIVA film festival, koji se ove godine održava po drugi put, trajat će od 1. do 5. lipnja, a partner gradovi Festivala su, osim Ljubuškog, i Kakanj, Vareš, Sanski Most, Mostar, Lukavac, Puračić te Sarajevo kao centar manifestacije. Kako navode organizatori, cilj je da projekcije budu upriličene istovremeno u svim gradovima, a pored navedenog bit će održana i tri okrugla stola.

Ljubuški – filmski grad

Tako će se prvi okrugli stol na temu “Industrija i ekologija” održati u Kaknju, drugi “Film i turistički potencijal” u Ljubuškom, a treći “Film i religija” u Sarajevu.

U sklopu VIVA film festivala, održane su i radionice za srednjoškolce pod nazivom “Od ideje do realizacije ekološkog dokumentarnog filma“ pa je tako ekipa VIVA festivala boravila u Gimnaziji Ljubuški, gdje su sudionici radionice napravili kratki film koji će biti prikazan tijekom projekcija u Ljubuškom.

„Pozivamo vas da dođete na besplatne projekcije posebno odabranih kratkih filmova religijskog, ekološkog i turističkog sadržaja koji su pristigli iz više od 100 zemalja. Filmovi će se prikazivati u Gradskoj vijećnici Ljubuški od 1. do 3. lipnja, s početkom u 20 sati“, poručuju iz Odjela društvenih djelatnosti općine ljubuški. Osim navedenog, 3. lipnja, s početkom u 11 sati, u Gradskoj vijećnici održat će se i okrugli stol na temu “Film i turistički potencijal”. Također, planiran je obilazak humačkog muzeja, ručak za goste te posjet vodopadu Kravica.

Posveta ljudskim vrijednostima

VIVA film festival – Festival religijskog, ekološkog, turističkog i omladinskog dokumentarnog filma prvi put je održan od 28. do 31. svibnja 2015. godine u tri festivalska grada: Sarajevu, Varešu i Kaknju. Istovremeno su upriličene besplatne projekcije 99 filmova, po 33 iz kategorija religije, ekologije i turizma. Povod za organizaciju Festivala jesu pitanja iskonskih ljudskih vrijednosti, suživota i, u tom svjetlu, sve aktualnija pitanja biološkog opstanka na planeti.

Dnevni list