JU “Kulturno-športski centar” Ljubuški, povodom Međunarodnog dana starijih osoba, organizira tradicionalnu akciju besplatnog učlanjivanja umirovljenika u Knjižnicu Ljubuški, koja će se upriličiti u utorak 1. listopada 2019. godine.

Svi umirovljenici, pri učlanjivanju, bit će darovani knjigom. Ujedno, djelatnici Knjižnice Ljubuški posjetit će Starački dom “Ljubuški”, podružiti se sa umirovljenicima, zainteresirane besplatno učlaniti u knjižnicu te im darovati knjige.

Podsjećamo, dana 1. listopada obilježava se Međunarodni dan starijih osoba, koji je proglasila Glavna Skupština Ujedinjenih naroda 14. prosinca 1990. godine kako bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi.

Obilježavanjem Međunarodnog dana starijih osoba prisjećamo se doprinosa starijih osoba u izgradnji suvremenog društva i ističemo važnost osiguravanja životne sredine prilagođene potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi. Ujedno, naglašava se potreba da se starijim osobama umanji osjećaj da su marginalizirane, izolirane i zaboravljene.

Iks-portal.info