NAJAVA: Stručno predavanje “Utjecaj ekrana na dječji mozak” u Širokom Brijegu

Kako bi se roditelji i stručnjaci koji rade s djecom u školama i vrtićima upoznali s opasnostima prekomjernog i preranog korištenja današnje tehnologije za djecu i njihov neurokognitivni razvoj, psihologinja Ankica Baković održat će u četvrtak, dana 25.01.2018. u 18h interaktivno predavanje „Utjecaj ekrana na dječji mozak“ u Širokom Brijegu, u Kinu „Borak“.

U današnjem vremenu, u porastu je broj novih, negativnih promjena u ponašanju i razvoju djece za koje znanstvena istraživanja pouzdano tvrde da su posljedica prekomjernoj izloženosti ekranima. Samo neke od njih su povećavanje vjerojatnosti za razvoj ADHD-a, poteškoće govora, poteškoće učenja, poteškoće s vidom, smanjenje kreativnosti i mašte itd.

O ovim i brojnim drugim opasnim posljedicama za razvoj djece, posjetitelji će imati priliku čuti na predavanju čiji je glavni cilj informirati roditelje i stručnjake o svim mogućim negativnim posljedicama ovog trenda za njihovu djecu te ponuditi im nove mogućnosti tretmana različitih oblika poteškoća kod djece.

Ulaz slobodan!

SirokiBrijeg.info