NAJAVA: Start-up dan “Kreni” – 4. svibnja u Poduzetničkom inkubatoru u Ljubuškom

Start-up dan “Kreni” održat će se 4. svibnja u Poduzetničkom inkubatoru, Poslovnoj zoni Zvirići u Ljubuškom.

Start-up dan “Kreni” je jednodnevna aktivnost u koja će okupiti vodeće sudionike iz različitih područja društveno-odgovornog poslovanja, ali također i poduzetnike, inovatore, kreativce, lidere i poslovne entuzijaste u raznim poslovnim kategorijama.

Svrha je projekta povećanje demokratskog i direktnog sudjelovanja građana Bosne i Hercegovine u lokalnoj upravi, jačanje odgovornosti općinskih vlasti i poboljšanje infrastrukture i usluga na razini mjesnih zajednica.

Mjesne zajednice, njih 142, kao i 25 jedinica lokalne samouprave širom zemlje, sudjelovat će u prvoj fazi projekta čime će se doprinijeti poboljšanju kvalitete života 300.000 ljudi, ističu organizatori.

Sudionici ovog projekta iz Ljubuškog, Jablanice, Nevesinja i Ljubinja će imati priliku predstaviti svoje ideje iz različitih oblasti koje imaju komponentu društvene odgovornosti kako bi pomogli svojoj zajednici.

Uz pomoć stručnjaka koji njeguju društveni razvoj, kreiraju poslovna rješenja i posjeduju znanje, vještine i kontakte koji utječu na ekonomske promjene u BiH, osobe s najboljim idejama će imati priliku dobiti savjete kako da na najbolji način projekti budu integrirani u njihovim zajednicama.

Start-up dan samo je jedna od aktivnosti u okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” koji predstavlja zajednički projekt vlada Švicarske i Švedske u vrijednosti od 14,5 milijuna maraka, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija – UNDP BiH.

Manager.ba