U suradnji Gradske knjižnice Široki Brijeg i Knjižnice Ljubuški, u okviru manifestacije „Advent u knjižnici“, upriličit će se samostalna izložba slika ljubuškog slikara Zdravka Rogića. Svečano otvaranje izložbe upriličit će se u ponedjeljak 10. prosinca 2018. godine, s početkom u 18 sati, u prostorijama Gradske knjižnice Široki Brijeg.

Izložbeni postav predstavit će prof. Mate Grbavac.

Svečanost otvaranja izložbe bit će uveličana prigodnim glazbenim točkama.

Svi posjetitelji Gradske knjižnice Široki Brijeg u razdoblju od 10. do 14. prosinca 2018. godine, bit će u prigodi vidjeti prekrasne motive koji dominiraju na slikama autora – stare kuće, šipci, smokve, lavanda, smilje te vodopadi Kravice i Koćuša.

Ukratko o slikaru:

Zdravko Rogić rođen je u Ljubuškom 19. ožujka 1954. godine. Svoje zanimanje prema slikarstvu pokazao je još u osnovnoškolskim danima kada je dobivao razne nagrade za svoja likovna djela. Prvu samostalnu izložbu imao je 1980. godine , u hotelu „Bigeste“, u Ljubuškom. Imao je više skupnih izložbi od kojih se nadasve ponosi na izložbu u Ljubuškom na kojoj je izlagao s poznatim akademskim slikarom Hamom Ibruljem, od kojega je zapravo i naučio razne slikarske tehnike koje i danas primjenjuje.

SirokiBrijeg.info