Home Kultura NAJAVA: “SAMO JEDNA ŽENA” – tragikomedija (monodrama) u Širokom Brijegu

NAJAVA: “SAMO JEDNA ŽENA” – tragikomedija (monodrama) u Širokom Brijegu

0
NAJAVA: “SAMO JEDNA ŽENA” – tragikomedija (monodrama) u Širokom Brijegu

U srijedu, 31. srpnja, u širokobriješkom kinu Borak s početkom u 20 sati održat će se predstava „Samo jedna žena“ koju utjelovljuje svima dobro poznata Matija Prskalo.

Želimo vam predstaviti Matiju Prskalo, poznatu filmsku, televizijsku i kazališnu glumicu i njenu monodramu – tragikomediju “Samo jedna žena” uglednog talijanskog književnika i nobelovca Daria Foa i France Rame čiji je redatelj i prevodilac teksta, također glumac, Đuro Roić. Premijera se održala 3.3. u kazalištu Histrion u Zagrebu. Predstavu je publika i kritika iznimno dobro prihvatila i nagradila višestrukim aplauzima.

Publici u Širokom Brijegu predstaviti će se naizgled obična žena s kojom ćete se do kraja izvedbe zasigurno saživjeti i koja će vas na buran način provesti kroz svoj život.

O PREDSTAVI

Je li između neka četiri zida zaista onako kako se na prvi pogled čini? Koliko truda i energije ulažemo da se zapravo, dobro prikrijemo, maskiramo, pripremimo za vanjski svijet? Koliko poznajemo ljude koje svaki dan viđamo? I koliko nas oni uopće zanimaju?

Maria naivno ali na duhovit, komičan način, progovara o svojoj svakodnevici, ljubavi i nezadovoljstvu s kojima se stalno susreće. Ali koliko joj snage još preostaje da se smije samoj sebi u lice? Koliko strpljivosti, posvećenosti, čak pokornosti?!

Prepoznajemo u njenoj priči kolotečinu u koju ponekad neprimjetno i sami upadnemo kao u živo blato i koja nas odvodi sve dalje od nas samih. Kako to Marija podnosi, kako se nosi sa svim ulogama koje su je kako ona kaže —dopale— i kako ih na koncu rješava? Možemo li je razumjeti? Pogledajte u predstavi „Samo jedna žena”.

SirokiBrijeg.info