NAJAVA: Promocija knjige “Dobrkovići kroz vrijeme” autora Mirka Cigića

Dobrkovići su milo i drago selo. Nekako ti se čini, da su Dobrkovićani sami sebi osmislili život, i da ga sretno uz Božju pomoć žive. Vole svoje selo i daruju mu ovu knjigu Dobrkovići kroz vrijeme u kojoj su glavni naslovi: Naše ime, Geografske značajke sela, Stanovništvo, Razvoj pučkog obrazovanja, Povijest i razvoj graditeljstva, Sjećanje na teška ratna vremena, Čeznutljive dobrkovske duše, Narodne priče i zgode iz Dobrkovića, Tradicijska zanimanja, Običaji povezani uz Božić, Duhovna zvanja, Dobrkovski umjetnici, Babić – poveznica starih i novih vremena, Crtice iz novijeg doba, O njima se zbori.

Koliko god su pojedini nabrojani dijelovi znanstveno obrađeni i polučili zaključke kao i pobudu za budućnost, sve je ovijeno onim osjećajem te miline i bajnosti toga sela.

Ova mu je knjiga tako dobro došla. Selu. Svi će je Dobrkovićani pročitati. Hoće i oni koji selo vole. A i oni koji ga iz ovoga ili onoga razloga žele upoznati. A knjiga je pitka. Baš se ugodno čita.

Ovako piše fra Ante Marić u recenziji knjige Dobrkovići kroz vrijeme autora Mirka Cigića.

Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg vas poziva na njezino predstavljanje u kinu Borak dana 18. Kolovoza s početkom u 20 sati.

U programu sudjeluju: fra Ante Marić, Blanka Kraljević, Miro Naletilić, Gojko Jelić, Željka Šaravanja, Ivan Kraljević i autor Mirko Cigić.

Za glazbeni ugođaj pobrinut će se klapa „Dobrkovići“.

SirokiBrijeg.info