HKD Napredak, podružnica Ljubuški i Općina Ljubuški pozivaju Vas na prikazivanje filma Huda jama – strogo čuvana tajna. Film je snimljen prema predlošku istoimene knjige Romana Leljaka i govori o stradanju hrvatskih, slovenskih i austrijskih civila koje su bez suđenja zvjerski mučili i pogubili komunisti 1945. godine, nekoliko tjedana nakon završetka Drugog svjetskog rata.

Slovenski stražitelj i publicist Roman Leljak kaže da je njegova knjiga Huda jama – strogo čuvana tajna otvorila posebno pitanje poslijeratnih žrtava i Huda jama jedan je od dosad najstrašnijih zločina.

Ovo je samo jedno od mjesta na kojima se nalaze žrtve poslijeratnih masovnih ubojstava. U Hudoj jami slovenska je državna komisija do kraja 2009. godine pronašla posmrtne ostatke 726 ubijenih bez prostrijelnih rana koji su po pretpostavci živi zakopani. Kasnije se pokazalo kako je broj žrtava puno veći, čak nekoliko tisuća.

Film Huda jama – strogo čuvana tajna, prikazat će se u utorak, 6. prosinca 2016. godine u svadbenom salonu Antonela s početkom u 19 sati.

Nazočnima će se obratiti:
• Roman Leljak, autor
• prof. Bruna Esih, zastupnica u Saboru RH
• dr.sc. Zlatko Hasanbegović, zastupnik u Saboru RH

Svojom nazočnošću odajmo počast svim žrtvama na dostojanstven način, u skrušenoj molitvi s nadom da se ovakvi zločini nikada više ne ponove.

LJportal.com