LJUBUŠKI – Prezentacija aktivnosti projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini (BiH)” u općini Ljubuški, jedne od 23 jedinica lokalne samouprave (JLS) koja je izabrana na osnovu javnog poziva, održati će se u ponedjeljak, 22. kolovoza 2016. godine u Gradskoj vijećnici s početkom u 14:00 sati.

Projekt je zajednička inicijativa Vlada Švicarske i Švedske, čija je vrijednost 14,5 miliona KM. U aktivnostima prve faze koja će trajati do sredine 2019. godine, sudjelovati će 125 mjesnih zajednica i 23 JLS širom zemlje, čime će utjecati na poboljšanje kvalitete života 300.000 ljudi.

Mjesne zajednicekoje su odabrane za učešće u općini Ljubuški su:

1. MZ Ljubuški III
2. MZ Radišići
3. MZ Klobuk
4. MZ Studenci
5. MZ Hardomilje
6. MZ Hrašljani

Na prezentaciji, prisutnima i predstavnicima medija će se obratiti načelnik općine Ljubuški gosp. Nevenko Barbarić, predstavnici odabranih mjesnih zajednica i predstavnica UNDP-a, gđa. Majda Ganibegović, menadžerica projekta.

Projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ ima za cilj da potakne veći angažman građana u općinskom odlučivanju, pružanju kvalitetnih usluga te u provedbi lokalnih razvojnih inicijativa, pri čemu se revitalizacija mjesnih zajednica smatra ključnim sredstvom za postizanje tih ciljeva.

Projekt provodi UNDP u BiH u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Ministarstvom pravde Federacije BiH, Vladom Brčko Distrikta i oba entitetska saveza općina i gradova.

LJportal.com