NAJAVA: Predstavljanje knjige “Književno Posušje” autora Radice Leko i Stanislava Bašića

Knjiga „Književno Posušje“ autora Radice Leko i Stanislava Bašića koja je nedavno izašla iz tiska bit će predstavljena domaćoj javnosti u četvrtak 23. studenog u 19.00 sati u kinodvorani u Posušju.

Knjigu će predstaviti autori Radica Leko i Stanislav Bašić te doc. dr. sc Irina Budimir, dok su kao gosti predstavljanja najavljeni Miljenka Koštro i Jozo Kolobarić.

Predstavljanje knjige je u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak – podružnice Posušje.

Knjigom je obuhvaćeno razdoblje od dva stoljeća književnog djelovanja u Posušju. Sadrži 87 autora koja su obilježila književnu djelatnost Posušja, ili su pak to Posušani koji su književnim stvaralaštvom obilježili neke druge zajednice u kojima su živjeli i djelovali.

Knjiga „Književno Posušje“ je projekt koji donosi jedan dio povijesti Posušja (onaj književni dio) koji predstavlja vrijedan zapis namijenjen očuvanju lokalnog kulturnog blaga, ali i povijesti.

Knjiga je tiskana u nakladi HKD-a Napredak, podružnice Posušje. Za ilustracije je zaslužna akademska slikarica Martina Tomić, grafičku pripremu je uradila Marijana Pekas, dok je knjiga tiskana u Grafotisku u Grudama.

Posusje.net