Home Kultura Knjiga NAJAVA: Predstavljanje dvoknjižja ‘Otkopana istina Širokog Brijega’ i ‘Od Širokog do Bleiburga i nazad’

NAJAVA: Predstavljanje dvoknjižja ‘Otkopana istina Širokog Brijega’ i ‘Od Širokog do Bleiburga i nazad’

0
NAJAVA: Predstavljanje dvoknjižja ‘Otkopana istina Širokog Brijega’ i ‘Od Širokog do Bleiburga i nazad’

Povjerenstvo za grobišta Drugoga svjetskog rata i poraća Široki Brijeg i Vicepostulatura postupka mučeništva ‘Fa Leo Petrović i 65 subraće’ i Matica Hrvatska – ogranak Široki Brijeg pozivaju Vas na predstavljanje dvoknjižja: „Otkopana istina Širokog Brijega“ (iz II. svjetskog rata i poraća) – Uredničko vijeće i „Od Širokog do Bleiburga i nazad“ – Velimir Mabić koje će se održati 13. studenoga u širokobriješkom kinu Borak s početkom u 18 sati.

Spomenuto dvoknjižje predstavit će mon. dr. Mile Bogović, biskup u miru, dr. sc. Mario Jareb, povjesničar, fra Miljenko-Mića Stojić, vicepostulator, Pero Kožul, glavni urednik i Velimir Mabić, autor.

Knjige su plod osmogodišnjega istraživačkog rada na prikupljanju vjerodostojnih informacija o događajima s kraja Drugoga svjetskog rata i poraća na Širokom Brijegu, utemeljenih na autoriziranim iskazima svjedoka.

S osobitim zadovoljstvom i dužnim poštovanjem pozivamo na promociju sve naše žive svjedoke – davatelje iskaza, te rodbinu i prijatelje preminulih.

Radio široki Brijeg