Home Kultura Knjiga NAJAVA: Predstavljanje dvoknjižja: „Otkopana istina Širokog Brijega“ i „Od Širokog do Bleiburga i nazad“

NAJAVA: Predstavljanje dvoknjižja: „Otkopana istina Širokog Brijega“ i „Od Širokog do Bleiburga i nazad“

0
NAJAVA: Predstavljanje dvoknjižja: „Otkopana istina Širokog Brijega“ i „Od Širokog do Bleiburga i nazad“

U organizaciji Povjerenstva za grobišta Drugoga svjetskog rata i poraća Grada Širokog Brijega, Vicepostulature postupka mučeništva ‘Fa Leo Petrović i 65 subraće’ i Matice hrvatske – ogranak Široki Brijeg, u Zagrebu će se održati predstavljanje dvoknjižja: „Otkopana istina Širokog Brijega“ (iz II. svjetskog rata i poraća) (600 str.) – Uredničko vijeće Povjerenstva za grobišta Drugoga svjetskog rata i poraća (urednik knjige Pero Kožul, predsjednik Povjerenstva) i „Od Širokog do Bleiburga i nazad“ (580 str.) autora Velimira Mabića.

Predstavljanje knjiga održat će se u četvrtak 30. studenoga 2017. godine u samostanskoj dvorani crkve Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Dubravi s početkom u 19 sati.

Knjige su plod osmogodišnjega istraživačkog rada na prikupljanju vjerodostojnih informacija o događajima s kraja Drugoga svjetskog rata i poraća na Širokom Brijegu, utemeljenih na autoriziranim iskazima svjedoka. Knjige će predstaviti: dr. sc. Mario Jareb znanstveni savjetnik, povjesničar, Damir Borovčak, dipl. ing., član Udruge „Macelj 1945.“, Pero Kožul, glavni urednik i Velimir Mabić, autor knjige „Od Širokog do Bleiburga i nazad“.

SirokiBrijeg.info