Home Kultura NAJAVA: Predstava zagrebačkog kazališta Moruzgva “Kako život” u kinu “Borak”

NAJAVA: Predstava zagrebačkog kazališta Moruzgva “Kako život” u kinu “Borak”

0
NAJAVA: Predstava zagrebačkog kazališta Moruzgva “Kako život” u kinu “Borak”

Povodom obilježavanja 175. obljetnice Matice hrvatske, Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg poziva sve ljubitelje kazališta u kino “Borak” u Širokom Brijegu 15. studenog 2017. u 20 sati na predstavu “Kako život” u izvedbi zagrebačkog kazališta Moruzgva.

U glavnim su ulogama prvaci hrvatskog glumišta Biserka Ipša, Siniša Popović, Vinko Kraljević te Ana Begić u alternaciji s Ecijom Ojdanić.

Na 24. festivalu glumca nagrade “Fabijan Šovagović” za najbolju žensku i najbolju mušku ulogu dobili su Ecija Ojdanić i Vinko Kraljević za uloge u ovoj predstavi.

Predstava se bavi smiješnim i tužnim stranama života u domu za umirovljenike, a rađena je na bazi opsežnog istraživanja i brojnih intervjua autorice Nine Mitrović s korisnicima i zaposlenicima zagrebačkih domova za umirovljenike.

Drama “Kako život” u svojoj srži nosi pitanje: Kako živjeti život na pravi način? Ovo je priča o ljubavi i prijateljstvu, mladosti i starosti, životu i smrti. Priča o nama, kakvi jesmo i kakvi bismo mogli biti kad bismo se opustili i prihvatili život u svoj njegovoj nesavršenosti.

Cijena ulaznice je 10 KM i bit će u prodaji sat vremena prije početka predstave, a ulaznice se mogu rezervirati e- poštom na adresu: matica.hrvatska.sb@tel.net.ba

SirokiBrijeg.info