NAJAVA: Predstava “Meštar” u petka 8. srpnja gostuje u Posušju

POSUŠJE – Kao i svake godine, 8. srpnja, Udruga Pauk nastoji kazališnim predstavama obilježiti sjećanje na posuškog umjetnika i glumca Darka Ćurdu.

Ove godine, 8. srpnja (petak) u kinodvorani Posušje, s početkom u 20:00, Udruga Pauk u suradnji s HNK Mostar organizira izvedbu predstave “Meštar”.

Naime, predstava „Meštar“ nastala je u koprodukciji Matice Hrvatske Mostar i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru. Velimir Pšeničnik Njirić se pojavljuje prvi put u ulozi redatelja predstave, uz to što je i glavni glumac. Predstavom „Meštar“, Njirić, kao prvak drame HNK Mostar, obilježava ujedno i 40 godina uspješnog glumačkog rada.

Ulogom Cosme u drami „Meštar“ Nedjeljka Fabrija, Velimir Pšeničnik Njirić je još 1971. godine u Studentskom eksperimentalnom kazalištu u Zagrebu započeo svoju glumačku karijeru.

Uz Njirića, u predstavi igraju i Robert Pehar, Miro Barnjak, Angela Bulum.

„Meštar“ Nedjeljka Fabria drama je iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća, vječna priča o odnosu puka i umjetnika, kao i velikog vođe i umjetnika, smještena je u vrijeme života i smrti genija renesanse Michelangela Buonarotija, kipara, slikara, graditelja, pjesnika.

Svi ste dobrodošli!

8.7.2016. (petak), 20:00 sati, kinodvorana Posušje

Ulaz je besplatan!