Crveni križ Široki Brijeg u četvrtak, 24. kolovoza od 9.30 do 11.30 sati u restoranu ”Kod Čolića”, organizira dobrovoljnu akciju darivanja krvi u Širokom Brijegu.

Bit će to sedma akcija na području Širokog Brijega u 2017. godini. Akcija će se održati pod pokroviteljstvom Ureda gradonačelnika Širokog Brijega te u suradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu SKB Mostar.

U ovih šest akcija naši Širokobriježani pokazali su izrazitu humanost i solidarnost što pokazuju relevantni podaci o ovogodišnjim darivanjima krvi naših sugrađana, što višestrukih darivatelja krvi i onih koji su se u akcijama odazvali prvi put.“

Podaci za razdoblje od 01.01.2017 do 28.07.2017.:

Ukupno smo imali prijavljenih 790 a darovalo je krv 634 darivatelja.

U organiziranim akcijama prikupljena je 401 doza krvi od ukupno 498prijavljenih darivatelja.

Obiteljska/ciljana darivanja: 163 doze krvi od 209 prijavljenih.

Naši višestruki darivatelji krvi u Transfuzijskom centru u Mostaru dali su krv 67 puta od prijavljenih 80.

Na trombocitoferezi smo imali 3 darivatelja.

Zbog velikih vrućina i prometnih nezgoda i svih drugih faktora koji su utjecali na nedostatak krvi kroz cijelo ljeto, iz Zavoda za transfuzijsku medicinu SKB Mostar informirani smo o stanju krvi i krvnih pripravaka, smo poduzimali odgovarajuće mjere kako bismo darivatelje krvi uputili u zavod.

Ponosni smo na gore navedene rezultate. Iskreno se nadamo da će i ova akcija koja slijedi, samom činjenicom da je veliki broj mladih i studenata još uvijek u gradu, biti uspješna, priopćeno je iz CK Široki Brijeg

Potrebe za krvlju i krvnim pripravcima su svakodnevne. Svatko od nas se ponekad u životu može naći u situaciji da mu je krv potrebna, a izdvajanjem malo vremena možete sudjelovati u spašavanju nečijeg života bez štete po vlastiti.

SirokiBrijeg.info