Bisnode BH u suradnji sa Županijom Zapadnohercegovačkom organizira Poslovni susret bonitetno izvrsnih tvrtki Županije Zapadnohercegovačke, koji će se održati u četvrtak 11. srpnja 2019. godine s početkom u 13:ᴼᴼ sati u hotelu Park u Širokom Brijegu.

Cilj ovog susreta je predstavljanje rezultata poslovanja tvrtki Županije Zapadnohercegovačke, s posebnim osvrtom na bonitetno izvrsne tvrtke.

Bonitetna izvrsnost definira natprosječnu bonitetnu vrijednost gospodarskih subjekata, a koliko su ovi subjekti značajni za uspjeh i razvoj regije govori podatak da ih je u Bosni i Hercegovini nepunih 26% od ukupnog broja aktivnih tvrtki, da je njihov udio u ukupnim prihodima države 70%, u ukupnoj dobiti 80%, a zapošljavaju 59% ukupno zaposlenih u državi.

U Županiji Zapadnohercegovačkoj bonitetno izvrsnih je 31,8% od ukupnog broja aktivnih tvrtki, a kreiraju 87% prihoda i 89% dobiti Županije i zapošljavaju 78% od ukupnog broja zaposlenih u Županiji.

Na ovom događaju nazočnima će se obratiti predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić, dok će ministar gospodarstva Županije Zapadnohercegovačke Dario Sesar i ravnatelj Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije Ivan Jurilj predstaviti određene inicijative u Županiji usmjerene na razvoj gospodarstva Županije i kreiranja pozitivnog poslovnog okruženja.

Na kraju će djelatnici Bisnode BH predstaviti rezultate poslovanja gospodarstvenika Županije Zapadnohercegovačke s posebnim osvrtom na bonitetno izvrsne tvrtke, kao i dodijeliti Certifikate bonitetne izvrsnosti te omogućiti nazočnima da na Bisnode poslovnim rješenjima pogledaju poslovanje pojedinih tvrtki Županije i regije, kao pokazatelja kvalitetnog transparentnog poslovanja.

SirokiBrijeg.info