Gorica će po deveti put biti dio velike svjetske kulturne manifestacije “Noć muzeja“, na temu MUZEJI – INOVACIJE I DIGITALNA BUDUĆNOST.

Program počinje u Staroj crkvi u Gorici u petak, 1. veljače 2019. godine u 18 sati predstavljanjem knjiga pok. fra Vjeke Vrčića, dugogodišnjeg skupljača umjetnina u Staroj Imoti i osnivača i kustosa muzeja i zbirke Franjevačkog samostana u Imotskom. Nakladnik knjiga je Udruga “Kap” Imotski.

Nakon toga uslijedit će otvorenje humanitarne prodajne izložbe slika u Galeriji u Gorici. Slike su s Likovne kolonije koja je održana u ljeto 2018. godine u čast ZVONKU BUŠIĆU TAIKU u Gorici, te razgledavanje Hrvatske franjevačke arheološke zbirke „Sv. Stjepan Prvomučenik“ Gorica i razgledavanje arheoloških iskopina, ranokršćanske bazilike i baptisterija s krsnim zdencem u Staroj crkvi u Gorici.

Posjetitelji će moći razgledati spomenute izloške sve do 23 sata.

Organizatori manifestacije su Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići, Hrvatska franjevačka arheološka zbirka sv. Stjepana Prvomučenika Gorica, Matica hrvatska Grude, Župni ured Gorica – Sovići.

Grude-online.info