Home Najave NAJAVA: Lino višebojac u četvrtak, 27.travnja u Grudama

NAJAVA: Lino višebojac u četvrtak, 27.travnja u Grudama

0
NAJAVA: Lino višebojac u četvrtak, 27.travnja u Grudama

Lino višebojac, projekat pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa Zapadnohercegovačke županije, a u organizaciji Podravke BiH i Sportskih novosti, uz učešće OŠ „Ruđer Bošković““ iz Gruda, održat će se:

u četvrtak, 27.04.2017. godine u 11:00 h u Gradskoj športskoj dvorani u Grudama, na adresi Bili brig bb

Lino višebojac je projekt čiji je cilj potaknuti učenike osnovnih škola na bavljenje sportskim aktivnostima i razvijanje njihovih sportskih navika, te promociju školskog sporta i učeničkog stvaralaštva, a već treću godinu se održava i u osnovnim školama širom Bosne i Hercegovine.

Učenice i učenici iz osnovnih škola u dobi od 5. do 9. razreda natjecat će se u 8 (osam) disciplina u trčanju, skoku u dalj, izvođenju slobodnih udaraca na gol, pogađanju košarkaških obruča, potezanju užeta, a pokazat će i svoje kulturno-umjetničko stvaralaštvo. Na natjecanju će biti prisutni i gosti-sportaši koji će se družiti sa učenicima, motivirajući ih na daljnje bavljenje sportom.

Treća sezona Lino višebojca započela je u Tomislavgradu, a nakon Odžaka, Tuzle, Posušja, Konjica, Cazina i Gruda, Lino nastavlja turneju posjetama školama u Buni, Kaknju i Prijedoru.

SirokiBrijeg.info