NAJAVA: Kulturno ljeto u župi Gorica-Sovići počinje u petak 29. srpnja

GRUDE – Bratovština Sv. Stjepana Prvomučenika organizira Kulturno ljeto u župi Gorica-Sovići 2016. Svečanost počinje u petak, 29. srpnja kada će se u 19 sati održati sveta misa u Šamatorju u Gorici, zatim, u Staroj crkvi u Gorici u 20 sati.

10. susret klapa u Gorici „10 klapa za 10. susret“ također počinje u petak, a pokrovitelj je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

Na susretu sudjeluju slijedeće klape: Arja – Mostar (ž.), Rusula – Split (ž.), Travertin – Trebižat (ž.), Buna – Buna (mj.), Sveti Mihovil – Proložac (m.), Grga – Posušje (m.), Dobrkovići – Š. Brijeg (m.), Pasika – Kostanje (m.), Zvizdan – Posušje (m.) i Bratovština Gorica-Sovići (m.).

Završni događaj Kulturnog ljeta u župi Gorica-Sovići 2016. održava se u nedjelju, 31. srpnja. Sveta misa u Šamatorju u Gorici održat će se u 19 sati, a u Galeriji u Staroj kapeli u Gorici u 20 sati. Potom slijedi otvaranje izložbe slika akademske slikarice Branke Grizelj iz Sovića

U programu sudjeluju: Dragan Marijanović, Branka Grizelj, Ljubo Grizelj i klapa Bratovština. Voditeljica programa je Zorana Grizelj, priopćeno je iz Bratovštine Sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići.

SirokiBrijeg.info