Home Sport Košarka NAJAVA: Izbor najuspješnijih sportašica, sportaša i momčadi grada Širokog Brijega u 2016. godini

NAJAVA: Izbor najuspješnijih sportašica, sportaša i momčadi grada Širokog Brijega u 2016. godini

0
NAJAVA: Izbor najuspješnijih sportašica, sportaša i momčadi grada Širokog Brijega u 2016. godini
FOTO: Mili Marušić

Športski savez Široki Brijeg sredinom će veljače izvršiti tradicionalni izbor najuspješnijih sportašica, sportaša i momčadi grada Širokog Brijega.

Bit će to jubilarni, 20. izbor, a pripreme za tu atraktivnu priredbu u punom su jeku.

Javni izbor

Izbor će se vršiti u sljedećim kategorijama: Nada godine (do 14 godina – muški i ženski), najuspješnija kadetkinja i najuspješniji kadet (14 – 16 godina).

U ovim kategorijama, po Pravilniku, ne mogu se nominirati ni birati sportašice i sportaši koji su nominirani ili birani prethodnih godina.

Također, bit će nominirani i birani najuspješnija juniorka i najuspješniji junior (16 – 18 godina), najuspješniji trener godine, najuspješnija momčad (ekipa) godine, najuspješnija sportašica i najuspješniji sportaš (seniorka i senior).

Po Pravilniku, izbor sportaša i momčadi javan je i vrši se na prijedlog članica saveza udruženih u Športski savez te članova Ocjenjivačkog suda.

Klubovi i pojedinci mogu u svakoj kategoriji predložiti samo jednog kandidata, a na kraju na temelju valjanih nominacija Ocjenjivački sud odlučuje o konačnom poretku nominiranih (prvo, drugo i treće mjesto).

Po tradiciji, Ocjenjivački sud sastoji se od šest sportskih djelatnika s područja širokobriješke općine te pet sportskih novinara.

Posebna priznanja

Nakon završetka izbora, neće se odmah javno objavljivati rezultati prije službenog proglašenja najboljih, a ono će se obaviti na prigodnoj svečanosti u organizaciji Športskog saveza općine Široki Brijeg.

Upravni odbor Športskog saveza dodijelit će i posebna sportska priznanja – pobjedniku tradicionalne Malonogometne lige grada Širokoga Brijega te posebno priznanja za višegodišnji doprinos promicanju širokobriješkog sporta (jedno ili više). Upravni će odbor dodijeliti i posebno priznanje Fair Play pojedincu ili pojedincima, momčadi (ekipi) ili momčadima (ekipama).

Marko Knezović / Vecernji.ba