Home Kultura Glazba NAJAVA: I.Festival kreativaca „Živi i stvara u Ljubuškom“

NAJAVA: I.Festival kreativaca „Živi i stvara u Ljubuškom“

0
NAJAVA: I.Festival kreativaca „Živi i stvara u Ljubuškom“

Ljubuški kraj je sve poznatiji po svojim kreativcima koji na različitim poljima svakodnevno stvaraju nešto novo po čemu i oni i ovaj kraj postaju prepoznatljivi.

Njihovi interesi su zaista raznoliki, a cilj im je jedinstven, ponuditi tržištu vrijednosti u koje su utkali svoje znanje i umijeće dajući novom proizvodu osobni pečat i samim time i dodanu vrijednost. Njihove teme i materijali kreću se zaista u širokom rasponu a osnova im je priroda ; od cvijeta iz vrta, zrake sunca, prirodne tkanine i kože do zalaska sunca ,pokreta, osmijeha i zvuka. Da, zaista je čudesan i čaroban proces stvaranja .

Prateći kako pomiču granice, želja nam je predstaviti ih zajedno na jednom mjestu pod jednim zajedničkim nazivnikom „Živi i stvara u Ljubuškom“.

Festival kreativaca promiče spoj kreativnosti i umjetnosti. Cilj i ideja je predstaviti kreacije koje stvaraju živeći i stvarajući ovdje, a koji su odavno postali poznati prelazeći zemljopisne i prostorne granice svijeta u kojem živimo. Njihov dosadašnji put nije bio nimalo lagan.

Kreativnost još uvijek nailazi na mnoštvo prepreka i ograničenja, lako je prepoznati, ali isto tako teško ju je vrednovati u današnjem svijetu brzo tržišne potrošnosti. Uz izložbeni segment festival će stoga biti i prodajnog karaktera.

Pozivamo Vas u četvrtak 9.kolovoza od 20 do 22 sata u hotel Bigeste na I. festival kreativaca „Živi i stvara u Ljubuškom„.

Generalni pokrovitelji: Općina Ljubuški i Ministarstvo financija Županije Zapadnohercegovačke.

Na festivalu sudjeluju:

Beemara
Božana Matić
Foto klub Fokus Ljubuški- Perica Biško
Glazbena škola Ljubuški
HELENAS.bih
Josipa i Zlatko Medić
Klub kulture “Libuša”
LOLA.tees
PEEK A BLOOM
Tamara Herceg

Vidimo se na festivalu spoja umjetnosti i kreativnosti!

SirokiBrijeg.info