LJUBUŠKI – Udruga roditelja djece s posebnim potrebama „Duga“ i ljubuška obitelj Hrstić, vlasnici cateringa, drugu godinu zaredom organiziraju projekt, odnosno humanitarni događaj pod nazivom „Bolji život“.

Humanost, druženje, zabava…

Ovo humanitarno događanje upriličit će se 26. srpnja u večernjim satima u središnjem gradskom parku u Ljubuškom, a posjetitelje očekuje dobra atmosfera uz roštilj, piće… Svoj obol dat će i lokalni tamburaši koji će se predstaviti s nekolicinom glazbenih izvedbi.

„Budući da smo uvidjeli kako Udruga „Duga“ nema mogućnosti za samofinanciranje, te da je njezinim članovima potrebna pomoć, odlučili smo se za projekt „Bolji život“, kako bi prikupljenim financijskim sredstvima koliko-toliko potpomogli im pri radu i djelovanju. Vjerujem da i ove godine neće izostati podrška naših sugrađana, kao što je to bilo i protekle. Jednako tako očekujem dobar odaziv naših prijatelja i suradnika koji će zasigurno odvojiti dio svoga vremena i doći u gradski park, ali i pružiti pomoć u vidu donacija hrane, pića i novčanih sredstava“, kazao je za naš list Žarko Hrstić, u ime organizatora.

Nazočni će, ovom prigodom, moći kupiti rukotvorine koje su izradili članovi Udruge „Duga“, kao i fotografije koje je donirao Fotoklub Fokus Ljubuški, što je novitet ovogodišnjeg programa.

Za dobrobit potrebitih

Zora Skoko, predsjednica Udruge, iskazala je zahvalnost obitelji Hrstić na humanom pothvatu koji će ponoviti i ove godine.

„Prošlogodišnje druženje ostalo nam je u lijepom sjećanju, a ne sumnjam da ćemo i ove godine zajedno uživati u jednoj lijepoj priči, za dobrobit Udruge i njezinih članova“, istaknula je Skoko. Dodala je i to kako dobro napreduju radovi pri izgradnji rehabilitacijskog centra za osobe s invaliditetom, te se završetak gradnje očekuje do prosinca tekuće godine.

„Nadam se da ćemo u ovoj ustanovi imati i svoju prostoriju za rad, a koja nam je prijeko potrebna. Već sada usmjeravamo dio sredstava za kupnju didaktičkih pomagala i na to smo trenutno najviše bazirani“, kazala je Skoko.

Udruga „Duga“ se, naime, priprema i za humanitarni evergreen festival „Ljubav za sve“. Ove godine doživjet će svoje četvrto izdanje, a jedan od glavnih i osnovnih ciljeva festivala jeste dobro se zabaviti i usput učiniti dobro djelo.

Dnevni list