FOTO: Mili Marušić

ŠIROKI BRIJEG – U organizaciji HKUD Biloševica Rasno-Dužice, organizira se večer folklora pod nazivom “Hercegovina u Srcu” 2. srpnja, subota, i 3.srpnja, nedjelja, kada će se održati “Dječja večer folklora” po peti put.

Program 2. srpnja:

Polaganje vijenaca na spomen obilježju poginulim u domovinskom ratu i poraću,

Mimohod sudionika ovog dogadaja do igralista OS-Duziže gdije se i održava navedeni događaj,

Program počinje u 20 sati i gdje će nastupiti kulturno-umjetnička društva iz Austrije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, skupine gangaša iz Hercegovine i kao i pjevačke skupine.

Organizatori su se potrudili za bogat kulturni program koji će raznolikošću plesova i pjesama obogatit sadržaj navedenog događaja. A po završetku službenog djela očekuje se zabava do kasno u noć i gdje će sve nazočne zabavljati kraljica tanburaške glazbe Marijana Pavković-Snaša uz pratnju TS-Srce Bećarsko iz Požege.

Kako su organizatori kazali za portal SirokiBrijeg.info, pridružit će im se i poznati pjevač iz srca Središnje Bosne, Zdravko Čurić sa svim klavijaturistima. Naravno, pobrinuli su se i za okrjepu kao i Hercegovačke specijalitete.

A dok idućeg dana, 3. srpnja održati će se “Dječja večer folklora” koja zasigurno ima svoju velike čar u svemu ovome i posebno značenje na koju ste također svi pozvani da podržite najmlađe čuvare tradicijske kulture.

SirokiBrijeg.info