Crveni križ Široki Brijeg, u četvrtak 3. studenog 2016. godine, svečano će obilježiti 70 godina postojanja, a tim povodom dodijelit će zahvalnice i prigodne poklone višestrukim darovateljima krvi.

Program obilježavanja započet će u 17.30 sati polaganjem vijenca na Trgu širokobrijeških žrtava u znak sjećanja na sve preminule članove Crvenog križa i branitelja Širokog Brijega. Program će se potom preseliti u hotel Park gdje je za 18.00 sati planirana svečana večera te uručivanje zahvalnica višestrukim darovateljima krvi te pravnim osobama za doprinos u razvoju Crvenog križa Široki Brijeg.

Tako će na temelju Zakona o Crvenom križu FBiH i Statuta Crvenog križa Široki Brijeg zahvalnice i sat s posvetom dobiti svi muškarci koji su krv darovali 20 i više puta te sve žene koje su krv darovale 10 i više puta. Također, zahvalnice će dobiti i višestruki darovatelji krvi koji su povećali svoj broj darivanja, a prethodno su već primili sat s posvetom.

Osim darovateljima krvi, Crveni križ će uručiti zahvalnice pravnim osobama i zaslužnim pojedincima u povodu 70. obljetnice rada ove organizacije u Širokom Brijegu.

Podsjećamo, priznanja za darovanu krv se uruče darovatelju za prvo darivanje i svako peto do 100 i preko 100. Brončani znak priznanja dobivaju svi oni koji su krv dali 25 puta i više, srebrnu plaketu dobivaju za 50 i više darivanja, za 100 i više darivanja dobiva se zlatni znak priznanja.

Jabuka.tv