Prvi segment će biti velika piramida sastavljena od natjecanja osam boraca podijeljenih u dvije skupine, koji će se boriti po pravilima profesionalnog tajlandskog boksa, a drugi segement borbe u amaterskom boksu, profesionalnom boksu i MMA

Dvadeset prvo izdanje Kupa Ludvig Lutko Pavlović se u ljubuškoj Gradskoj sportskoj dvorani održava 10. prosinca (s početkom u 20 sati), a sastojat će se od dva segmenta.

Prvi je velika piramida sastavljena od natjecanja osam boraca podijeljenih u dvije skupine, koji će se boriti po pravilima profesionalnog tajlandskog boksa. Ovu piramidu verificirala je i licencirala WBC muaythai svjetska asocijacija. Drugi segment su borbe u amaterskom boksu, profesionalnom boksu i MMA odnosno slobodnom načinu borbe.

Po prvi put u Ljubuškom će posjetitelji imati priliku gledati veliku piramidu u profesionalnom tajlandskom boksu u kategoriji do 71,5 kg. Borci su podijeljeni na grupu A i grupu B. U svakoj je po 4 borca. Nakon prve 4 borbe u polufinale će se plasirati 4 borca. Pobjednici polufinala se sastaju u finalu i tako ćemo dobiti ukupnog pobjednika. Borci će iste večeri morati imati tri borbe u manje od 3 sata da bi osvojili ovaj Kup. Da bi se osvojio ovakav tip turnira treba puno vještine, znanja, fizičke spreme i sreće. U piramidi ćemo gledati borce iz Srbije, Makedonije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Borbe u velikoj piramidi odvijat će se u tri runde s po tri minute i u svim borbama, osim finalnoj, neće biti ekstra runde.

U stanci između ovih borbi u piramidi gledat ćemo atraktivnu borbu u K-1 disciplini između prvaka Bosne i Hercegovine Edina Sinanovića i prvaka Hrvatske Muhameta Deskaja.

U drugom segmentu Kupa gledat ćemo mečeve u amaterskom boksu, profesionalnom boksu za muškarce i žene te u MMA, odnosno slobodnom načinu borbe. Po informacijama koje sad imamo, uživat ćemo na Kupu u preko 12 mečeva u raznim stilovima. Neke od boraca iz Bosne i Hercegovine vodit će poznati K1 borci Dževad Poturak i Adnan Redžović. Publika će imati prigodu pozdraviti i dva svjetska imena odnosno dva svjetska prvaka u svojim sportovima. Jedan od njih je Australac hrvatskih korijena Mark De Mori, teškaš i prvak svijeta u profi boksu po WBU verziji. Njegov brat Eric de Mori će se u meču profesionalnog boksa, predstaviti našoj publici, a Mark će mu biti u kutu.

Spektakl otvara Branko Cikatić

Gost Ljubuškog i čovjek koji će otvoriti ovaj spektakl borilačkog sporta je višestruki europski i svjetski prvak u raznim stilovima borilačkog sporta i legendarni osvajač prvog povijesnog K-1 turnira u Japanu, Branimir Branko Cikatić.

cikaticbranko6122016

Dnevni list