Home Najave NAJAVA: Besplatna jednodnevna edukacija “PRIRODNO PLANIRANJE OBITELJI” – primjenom Billingsove ovulacijske metode

NAJAVA: Besplatna jednodnevna edukacija “PRIRODNO PLANIRANJE OBITELJI” – primjenom Billingsove ovulacijske metode

0
NAJAVA: Besplatna jednodnevna edukacija “PRIRODNO PLANIRANJE OBITELJI” – primjenom Billingsove ovulacijske metode

U sklopu Tropletovih dana kulture HKZ TROPLET organizira i poziva sve zainteresirane bračne parove, zaručnike, djevojke i mladiće da upoznaju BILLINGSOVU OVULACIJSKU METODU kao i sve dobrobiti PRIRODNOG PLANIRANJA OBITELJI na besplatnoj jednodnevnoj edukaciji koja će se održati u subotu 11. studenog 2017. od 9-15h u župi sv. Tome Apostola, Kneza Trpimira 8, u Mostaru.

Billingsova ovulacijska metoda je suvremena metoda prirodnog planiranja obitelji. Znanstveno je najbolje istražena i potkrijepljena, a istodobno najjednostavnija i najpristupačnija. Znanstvene temelje metodi dali su liječnici John i Evelyn Billings, koji su okupili stručni tim svjetskih znanstvenika koji je proveo temeljita znanstvena i klinička ispitivanja. Zaključak istraživanja je bio da svaka žena može naučiti pratiti znakove svoje plodnosti i razlikovati plodna od neplodnih razdoblja svog ciklusa.

Rašireno je pogrešno mišljenje da se prirodnim planiranjem obitelji mogu služiti samo žene koje imaju pravilne cikluse. To je vrijedilo za sada već zastarjelu kalendarsku ili Ogino-Knaussovu metodu. Billingsova metoda je primjenjiva u svim okolnostima reproduktivnog života žene (nepravilni ciklusi, dojenje, predmenopauza, stres itd..) jer se ne temelji na računanju i predviđanju plodnih dana već na svakodnevnom promatranju promjena u osjetu i izgledu cervikalne sluzi. Metoda predstavlja veliku pomoć parovima sa smanjenom plodnošću da postignu željenu trudnoću. Prema novijim istraživanjima djelotvornost metode je čak 99,5%.

Ukratko: „To je znanje koje bi trebala imati svaka žena!“ (E.Billings)

Neovisno o Vašem dosadašnjem znanju i iskustvu u prirodnom planiranju obitelji, ovo je izvrsna prilika da ga sustavno i temeljito upoznate i primijenite u vlastitom životu, osobito ako se pripremate na brak ili ste već u braku. Za uloženo vrijeme od jednog dana dobit ćete znanje, vještine i spoznaje koje će Vam služiti cijeli život.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti do 7. studenog 2017. voditeljici edukacije Marijani Goluži na Email: marijana_g89@live.com ili na telefonski broj: 063/282-877.

SirokiBrijeg.info