NAJAVA: Akciju Koalicije ”Pod lupom” u srijedu u Širokom Brijegu u potrazi za promatračima nadolazećih izbora

Akciju Koalicije ”Pod lupom” koja će se održati 17. 8. 2016. godine sa početkom u 09:00h u Širokom Brijegu, poziva sve zainteresirane građane na Trg Franje Tuđmana, povodom promocije kampanje građanskog, nestranačkog promatranja Lokalnih izbora 2016. godine u lokalnim zajednicama.

Koalicija ”Pod lupom” na izborni dan planira angažman 3.000 građanskih, nestranačkih promatrača na svakom drugom biračkom mjestu u zemlji, te putem uličnih akcija želi ponuditi mogućnost svim punoljetnim građanima Bosne i Hercegovine da se prijave za promatranje izbora, informišu o nepravilnostima u predizbornom periodu i tijekom izbornog dana i načinima kako da ih prijave. Svim zainteresovanim građanima na uličnim akcijama biće podijeljen informativni i promotivni materijal Koalicije.

Ulične akcije, koje su dio medijske kampanje Koalicije, biće održane u 42 općine/grada na području cijele Bosne i Hercegovine.

Rok za prijave promatrača traje do 7. rujna, a građani se pored uličnih akcija, mogu prijaviti za promatranje izbora besplatnim pozivom na broj 080 05 05 05 ili putem web stranice www.podlupom.org.

Ulične akcije su dio projekta „Izgradnja sistema i odgovornosti u izborima“, koji financiraju Europska unija i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), s ciljem doprinosa kvalitetnijem izbornom procesu u BiH sukladno sa međunarodnim standardima i najboljim praksama, i ohrabrenja aktivnog učešća građana u zagovaranju i praćenju izbora.

Ljubazno Vas molimo da se odazovete uličnoj akciji Koalicije i na taj način date doprinos održavanju slobodnih i poštenih izbora u BiH, priopćeno je iz Kolacije “Pod lupom”.

SirokiBrijeg.info