NAJAVA: Akademik Josip Pečarić – Hercegovac iz Boke promovira svoje nove knjige u Širokom Brijegu

Josip Pečarić rođen je u Kotoru 1948. godine. Doktorirao je 1982. godine matematičke znanosti. Redoviti je profesor na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, voditelj seminara “Nejednakosti i primjene” na Matematičkom odjelu PMF-a. Redoviti je član HAZU i aktivni član The New York Academy of Science. Jedan je od deset svjetskih matematičara čiji broj radova danih na MathSciNet-u prelazi brojku 500.

Najplodniji je hrvatski znanstvenik s oko 1100 znanstvenih radova iz područja matematike, te više od dvadeset publicističkih knjiga, u kojima se bavi temama ključnim za razumijevanje stvaranja hrvatske države.

Spominjemo samo neke naslove:

Srpski mit o Jasenovcu
Sramotni sud u Haagu,
Trijumf tuđmanizma
Hercegovac iz Boke
Hajka na Thompsona
Rasizam domaćih slugu.
Ako voliš Hrvatsku svoju
Propade im crvena Hrvatska

Akademik Josip Pečarić dobitnik je Državne nagrada za znanost, a dr. Franjo Tuđman odlikovao ga je Redom Danice hrvatske s likom Ruđera Boškovića

U svome drugom dolasku u Široki Brijeg akademik Pečarić 24. veljače 2017. u 18 sati u Narodnoj knjižnici Široki Brijeg predstavlja dvije nove knjige Oba su pala i Dva pisma koja su skinula maske.

Kao predstavljač njegovih knjiga u programu sudjeluje fra Mario Knezović, koji posljednjih mjeseci plijeni posebnu pozornost svojom knjigom Nisam šutio.

Glazbeni ugođaj izvedbom domoljubnih pjesama stvorit će klapa Dobrkovići.

SirokiBrijeg.info