Načelnik općine Posušje u radnoj posjeti Općini Žepče

Općinski načelnik općine Posušje Branko Bago sa suradnicima Zdenkom Jažo, Tomislavom Čuturom i Matom Kovačom, posjetili su proteklog tjedna općinu Žepče.

Na zajedničkom sastanku koji je održan u uredu općinskog načelnika Mate Zovke nazočili su pomoćnici načelnika Brigita Lovrić, Namik Maličbegović , Ilija Barešić i direktorica Razvojne agencije Žepče Branka Janko.

Teme razgovora bile su iskustva općine Žepče u dobivanju BFC certifikata, priprema i implementacija projekata iz općinske strategije razvoja ,imovinsko-pravne procedure, prostorni plan i druga pitanja koja su se odnosila na unutarnji ustroj općinske administracije i lokalne razvojne agencije.

Gosti iz Posušja izrazili su potrebu da se bolje povežu sa Službom za graditeljstvo i prostorno uređenje općine Žepče. Razgovaralo se i o pogodnostima unutar poslovnih zona koje su na raspolaganju investitorima u obje ove općine, kao i o oblicima formalne i neformalne suradnje te mogućnostima zajedničkih aktivnosti na kvalitetnijem radu s domaćim gospodarstvenicima.

Općinski načelnici Mato Zovko i Branko Bago izrazili su spremnost da se u narednom periodu dogovore zajedničke aktivnosti na izradi projektnih prijedloga te da se nastavi sa razmjenom znanja i iskustva između općina Žepče i Posušja.

Gosti iz općine Posušje, u pratnji domaćina, posjetili su i Katolički školski centar Don Bosco gdje su ih dočekali ravnatelj Centra don Milan Ivančević, ravnateljica Opće gimnazije Slavica Jukić i ravnatelj Tehničko-obrtničke škole Marinko Antunović, koji su predstavili dosadašnji rad i rezultate u praktičnoj nastavi koja je podignuta na najvišu razinu srednjoškolskog stručnog obrazovanja, priopćeno je iz Ureda načelnika općine Posušje Branka Bage.

 
SirokiBrijeg.info